Film- en tv-tipsDonderdag 31 oktober

De Volkskrant film- en tv-tips voor donderdag 31 oktober

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van donderdag.

Actrice Way Fray in de reuzenhand van King Kong.
 Beeld Photo12/DR
Actrice Way Fray in de reuzenhand van King Kong.Beeld Photo12/DR

King Kong (Ernest B. Schoedsack en Merlan C. Cooper, 1933)

BBC 2, 15.55 uur

Geen enkele reuzenaapfilm haalt het bij het origineel. Het duurt een hele tijd voor we het ‘monster’ eindelijk zien, en toch weten de regisseurs in het exact juiste tempo te vertellen hoe de gigantische gorilla King Kong vanaf zijn geboorte-eiland wordt meegenomen naar New York en, in de voor die tijd baanbrekende special effects, verliefd wordt op de blonde Ann (Fay Wray).

Keuringsdienst van waarde

NPO 3, 20.25 uur

Wat is het verschil tussen nacho- en tortillachips, behalve dat in de supermarkt de eerste veel duurder zijn dan de tweede? In Mexico ontdekt de Keuringsdienst dat ze daar nog nooit van de nachochips hebben gehoord.

On the inside of a military dictatorship

Canvas, 21.25 uur

Documentaire over de onlusten in Myanmar en het zwijgen van activist Aung San Suu Kyi. Waarom sprak ze zich niet uit tegen het etnische geweld tegen de leden van de moslimminderheid Rohingya?

Autumnwatch

BBC 2, 21.00

Live vanuit Cairngorms National Park in Schotland bespreekt het natuurteam van de BBC de herfst, de grootste spin van het land en de (duistere) geheimen van ‘De trollenberg’. Het is immers Halloween.

Paul (Greg Mottola, 2011)

SBS 9, 22.20 uur

Aardige sciencefiction-komedie. Er ontstaat iets moois tussen alien Paul en twee Britse bezoekers (Simon Pegg en Nick Frost) van een Amerikaanse scifi-conventie. Met plezier en liefde gemaakt.

Red Heat (Walter Hill, 1988)

RTL 7, 23.00 uur

Klassieke buddy cop-film. Twee agenten, een Amerikaan (James Belushi) en een collega uit de Sovjet-Unie (Arnold Schwarzenegger), moeten samen in Chicago een Georgische drugsdealer vangen.

Little Stars of Bethlehem

NPO 2, 23.00 uur

Filmmaker Shariff Nasr volgt acht Palestijnse kinderen uit Bethlehem die in 2018 worden uitgenodigd te komen spelen op de Cello Biënnale Amsterdam. Ze volgen muzieklessen en mogen even dromen van een ander leven.

Bridesmaids (Paul Feig, 2011)

Net 5, 23.05 uur

Heerlijke romkom over de onzekere en jaloerse Annie (Kristen Wiig). Telkens als Bridesmaids dreigt te verdrinken in oeverloze lol, schakelt regisseur Feig een versnelling terug en wordt de film menselijker.

Meer filmtips

Light of My Life, het regiedebuut van acteur Casey Affleck, is een sober, doorvoeld en spannend drama over een wereld waarin vrouwen zijn uitgestorven. 4 sterren

Zonder de waarheid geweld aan te doen, brengt het spannende Official Secrets een ode aan klokkenluider Katharine Gun (Keira Knightley). 4 sterren

In het mild stemmende De Liefhebbers vallen het tragische en het komische herhaaldelijk samen. De verzamelde cast (o.a. Theo Maassen en Hadewych Minis) is meer dan in orde. 3 sterren

Meer over