Film- en tv-tipsdonderdag 24 oktober

De Volkskrant film- en tv-tips voor donderdag 24 oktober

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van donderdag.

Rio (2011). Beeld
Rio (2011).Beeld

Broeders in Berlijn

NPO 2, 20.25 uur

Dertig jaar na de val van de Muur gaan broers Maarten en Vincent van Rossem naar Duitsland om de balans op te maken. In Berlijn bezoeken zij een modelwoning uit de DDR en een voormalig gevangenis van veiligheidsdienst Stasi.

De keuringsdienst van waarde

NPO 3, 20.25 uur

In het zuivelschap is tegenwoordig kefir te vinden, een melkdrank die reuzegezond zou zijn. De verslaggevers gaan naar de Kaukasus op zoek naar het recept van de ware kefir. Hoe verschilt die van de Nederlandse versie?

Rio

(Carlos Saldanha, 2011)

SBS 9, 20.30 uur

Papegaai Blu (met de stem van Jesse Eisenberg) leidt al jaren een gedomesticeerd bestaan met baasje Linda, maar reist richting papegaaienparadijs Rio de Janeiro als hij het laatste mannetje van zijn soort blijkt te zijn. Na drie delen Ice Age bleef animatieregisseur Carlos Saldanha vrolijk hangen in het dierenrijk, met succes: Rio bracht in 2011 ruim 400 miljoen euro op en kreeg in 2014 een vergelijkbaar kleurrijk vervolg.

De staat van het klimaat

NPO 1, 20.35 uur

Tim Hofman en Diederik Jekel leiden een discussie over de staat van het klimaat. Thema’s als vleesconsumptie, vliegschaamte en de uitstoot van zware industrie worden besproken met gasten uit bedrijfsleven, politiek en wetenschap.

The Young Victoria

(Jean-Marc Vallée, 2009)

NPO 2 extra, 21.20 uur

De Engelse koningin Victoria rouwde tientallen jaren om de dood van echtgenoot Albert, The Young Victoria laat zien hoe hun liefde begon. In een fraai vormgegeven banketscène steelt Jim Broadbent de show als de lallende koning William, en er is een aardig rolletje van Michiel Huisman als Alberts broer.

Hitch

(Andy Tennant, 2005)

Net 5, 22.40 uur

Datedokter Hitch (Will Smith) weet precies wat vrouwen willen en roddeljournalist Sarah (Eva Mendes) ontdooit terstond. Hitch lijkt door de enthousiaste enscenering soms een musical waarin niemand zingt, toch wordt de romantische komedie nooit routineus of te voorspelbaar.

Later with Jools Holland

BBC, 23.00 uur

Muziek op de late avond: Jools Holland ontvangt rocker Liam Gallagher, die een nieuw solo-album heeft gemaakt. Ook punkrockers Amyl and the Sniffers, singer-songwriter Rex Orange County en rapper Kojey Radical treden op.

V selectie FILM voor donderdag 24 oktober

DRAMA
Portrait de la jeune fille en feu is een overrompelende ode aan een grote liefde die slechts van korte duur is. Anno 1770 portretteert tekenjuf Marianne de baronesdochter Héloïse. Lees hier de recensie van de Volkskrant (★★★★★).

DRAMA
In Joker is Joaquin Phoenix een spektakel als de doordraaiende Arthur Fleck. Regisseur Todd Phillips toont de Joker als een loner in een maatschappij die hem de rug toekeert. Lees hier de recensie van de Volkskrant (★★★★☆).

FAMILIE
Kapsalon Romy is een levenslustige familiefilm over dementie. Beppie Melissen als de voorheen bitse oma Stine en Vita Heijmen als haar kleindochter Romy excelleren. Lees hier de recensie van de Volkskrant (★★★★☆).

Meer over