Film- en Tv-TipsDonderdag 13 juni

De Volkskrant film- en tv-tips voor donderdag 13 juni

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van donderdag.

Beeld uit Rio van Carlos Saldanha.Beeld x

Rio

(Carlos Saldanha, 2011)

SBS 9, 20.30-22.15 uur.

Papegaai Blu (met de stem van Jesse Eisenberg) leidt al jaren een gedomesticeerd bestaan met baasje Linda, maar reist ogenblikkelijk richting papegaaienparadijs Rio de Janeiro als hij het laatste mannetje van zijn soort blijkt te zijn. Na drie delen Ice Age bleef animatieregisseur Carlos Saldanha vrolijk hangen in het dierenrijk, met succes: Rio bracht in 2011 ruim 400 miljoen euro op en kreeg in 2014 een vergelijkbaar kleurrijk vervolg.

School for Scoundrels

(Robert Hamer, 1960)

BBC 2, 16.15-17.45 uur.

Sukkelaar Henry (Ian Carmichael) schrijft zich in deze klassieke Britse komedie in op de levensschool van ene Dr. Potter (Alastair Sim) en krijgt de wind in de zeilen: hij bemachtigt de juiste sportauto, verslaat een rivaal met tennis en verleidt de vrouw van zijn dromen.

The Expendables 3

(Patrick Hughes, 2014)

RTL 7, 20.30-23.05 uur.

Na zijn antisemitische scheldpartij kwam acteur Mel Gibson in Hollywood nog amper aan de bak, maar hij was wel welkom als boef in Expendables 3. Niet vreemd, want werkelijk iedere uitgerangeerde actieheld mocht aantreden: van Wesley Snipes tot Harrison Ford en (leuk!) Antonio Banderas. Deel 4 is onderweg.

The Great British Bake Off

NPO 1, 20.35 uur

Twaalf nieuwe amateurbakkers melden zich voor het negende seizoen van de wedstrijd die wij kennen als Heel Holland Bakt. In de openingsaflevering moeten de deelnemers onder andere een zelfportret maken van koek.

DWDD Summerschool

NPO 1, 21.35 uur

De Vlaamse auteur Bart van der Loo geeft een mini-college over de Bourgondiërs. Hoe zag het dagelijks leven van ‘de aartsvaders van de Nederlander’ er in de Middeleeuwen uit? En welke politieke spellen werden er gespeeld?

Islands of America

NPO 1, 22.15 uur

Acteur en presentator Martin Clunes maakt een reis langs de eilanden voor de kusten van Amerika. In aflevering 1 bekijkt hij zowel de vulkanen van het tropische Hawaï, als de gletsjers op de eilanden van Alaska.

Can You Feel It

Canvas, 23.00 uur

De laatste aflevering van deze documentaireserie over de opkomst van de internationale dancemuziek, met speciale aandacht voor de dj als megaster. Met verhalen van onder anderen Black Madonna, Moby, Tiësto en David Guetta.

Meer over