TV-tipsZaterdag 8 juni

De Volkskrant film- en tv-tips van zaterdag 8 juni

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit moet u vandaag zien.

Beeld uit Up (Pete Docter en Bob Peterson, 2009). Beeld
Beeld uit Up (Pete Docter en Bob Peterson, 2009).

Up (Pete Docter en Bob Peterson, 2009)

BBC 1, 18.00-19.30 uur.

De tiende film van de succesvolle Amerikaanse animatiestudio Pixar (Toy Story, WALL-E, Inside Out) draait rond de oude weduwnaar Carl. De voormalig ballonnenverkoper bouwt zijn huis om tot luchtvaartuig en vliegt naar Venezuela, zijn vroegere jeugdheld annex mythische ontdekkingsreiziger Charles Muntz achterna. De eerste scènes, waarin Carl met hink-stap-sprongen door de tijd wordt geïntroduceerd, behoren tot de beste die Pixar ooit heeft gemaakt.

The Farewell Party (Tal Granit en Sharon Maymon, 2014)

Canvas, 22.05-23.35 uur.

Een veredelde zelfmoordmachine waarmee op een humane manier de Israëlische euthanasiewet kan worden omzeild maakt in deze zwarte komedie een groepje bejaarden tot heldenensemble tegen wil en dank.

The Light Between Oceans (Derek Cianfrance, 2016)

BBC 2, 23.00-01.05 uur.

Klassieke romantiek en hartverscheurende scènes wanneer het vuurtorenwachtersstel Tom en Isabel een aangespoelde baby opvoedt alsof het kind van hen is. Hoofdrolspelers Michael Fassbender en Alicia Vikander vielen op de set ook in het echt voor elkaar.

Coco avant Chanel (Anne Fontaine, 2009)

NPO 2, 23.20-01.05 uur.

Filmmaker Anne Fontaine portretteert modeontwerper Coco Chanel als een eigenzinnige vrouw die tegen alle mores in haar eigen weg gaat, wonderlijk subtiel verbeeld door Amélie-ster Audrey Tautou.

Meer over