Film- en tv-tipsDonderdag 6 juni

De Volkskrant film- en tv-tips van donderdag 6 juni

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit moet u vandaag zien.

Nina Hoss en Ronald Zehrfeld in Phoenix Beeld
Nina Hoss en Ronald Zehrfeld in Phoenix

Phoenix (Christian Petzold, 2014)

Arte, 13.45-15.45 uur

Een vrouw (Nina Hoss) keert na WOII terug uit een concentratiekamp, met een verminkt gelaat. Wanneer ze na plastische chirurgie haar man onder ogen komt, lijkt die haar niet meer te herkennen. Cineast Petzold neemt een risico: is het aannemelijk dat deze man zijn echtgenote écht niet meer herkent? Voortdurend buigt Petzold soapachtige verwikkelingen om in een subtiel drama dat ook zelf als een zinsbegoocheling is.

Dunkirk (Leslie Norman, 1958)

BBC 2, 16.00-18.15 uur

Weinig spektakel, maar goed acteerwerk van John Mills, Robert Urquhart en Richard Attenborough in deze Britse visie op de vlucht uit Duinkerken. Dunkirk werd volledig in Engeland opgenomen en was op eigen bodem de op één na succesvolste film van 1958.

75 jaar bevrijding: D-day

NPO 2, 19.25 uur

75 jaar geleden bestormden de geallieerden de stranden van Normandië en zetten daarmee de bevrijding van Europa in gang. Vandaag wordt dat op veel plekken herdacht. De NPO doet verslag van deze herdenkingen.

Van der Vorst ziet sterren

RTL 4, 20.30 uur

Peter van der Vorst gaat langs bij cabaretier Najib Amhali, die vertelt over zijn drank-, drugs- en gokverslaving. Lange tijd hield hij zijn verslavingen geheim, maar sinds hij hulp kreeg in diverse afkickklinieken is hij alweer een tijd clean.

The Secret Life of Pets

SBS 9, 20.30-22.10 uur

(Yarrow Cheney, Chris Renaud, 2016) Iedere huisdierenhouder vraagt zich weleens af hoe het er in zijn afwezigheid thuis aan toegaat, maar geen hond, kat of hamster zal het zo bont maken als de helden van het leuk onzinnige The Secret Life of Pets. Het vervolg draait nu in de bioscopen.

Nations League: Nederland – Engeland

NPO 1, 20.25 uur

Na zeges op Duitsland en Frankrijk staat Oranje in de halve finale van de Nations League. Als het lukt van Engeland te winnen, mogen ze het zondag in de halve finale opnemen tegen Zwitserland of Portugal.

3Doc: Where to invade next

NPO 3, 20.50 uur

Michael Moore trekt door Europa om te zien welke oplossingen voor sociaal-economische vraagstukken hij kan meenemen naar de VS. Vakantiedagen zouden voor de VS bijvoorbeeld geen gek idee zijn, evenals gezond voedsel in schoolkantines.

Meer over