De Top 2000 Quiz, Top Gear, De Muur, Erica op Reis, Alleen Elvis blijft bestaat, The Graham Norton Show

De Top 2000 Quiz NPO Beeld
De Top 2000 Quiz NPOBeeld

De Top 2000 Quiz NPO 3, 20.25 UUR

Vandaag openen de stembussen voor de Top 2000 2014 en om dat te vieren spelen Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis een quiz met Laura Jansen, Tom Barman, Herman van der Zandt, VanVelzen, Wouter van der Goes en Carolien Borgers. Voor alle gasten komen vragen over hun favoriete plaat voorbij.

Top Gear VERONICA, 20.30 UUR

Jeremy Clarkson en Richard Hammond krijgen de opdracht een 'auto voor oudjes' te ontwerpen; de toch al uitgesproken Fiat Multipla wordt gebruikt als fundament. Onder meer het dashboard moet eraan geloven. Veel te ingewikkeld met al die knopjes, vindt Clarkson. De lak krijgt de kleur van een gehoorapparaat.

De Muur NPO 2, 21.05 UUR

Deze week het verhaal van de 2.700 kilometer lange zandwal in de Westelijke Sahara, die daar in 1975 door Marokko werd neergelegd om een eind te maken aan de onafhankelijkheidsstrijd van de Sahrawi. Menno Bentveld bezoekt er vluchtelingenkampen en krijgt toegang tot de 'vrije zone', aan de andere kant van de wal.

Erica op reis NPO 1, 22.10 UUR

In Sri Lanka is Erica Terpstra aanwezig bij de Perahera, een met dansers, muzikanten, zwaardvechters, slangenbezweerders, acrobaten en olifanten aangekleed festival ter ere van de heilige tand van Boeddha. In de jungle maakt Terpstra kennis met de Veddah, de oorspronkelijke bewoners van Sri Lanka.

Erica in Cuba. Beeld NPO
Erica in Cuba.Beeld NPO

Alleen Elvis blijft bestaan CANVAS, 22.45 UUR

In het Zomergasten-achtige Alleen Elvis blijft bestaan ontvangt Thomas Vanderveken krantenmaker Peter Vandermeersch. Jarenlang was Vandermeersch hoofdredacteur van De Morgen en sinds 2010 staat hij aan het roer van NRC Handelsblad. Aan de hand van een reeks beeldfragmenten vertelt hij over zijn interesses.

The Graham Norton Show BBC 1, 23.35 UUR

Graham Norton ontvangt deze week Dame Judi Dench. De topactrice komt vertellen over haar onlangs verschenen memoires: Behind the Scenes. Daarnaast zijn Jennifer Aniston en Jason Bateman te gast; beiden zijn samen te zien in het tweede deel van komedie Horrible Bosses. Muziek is er van de Britse popster Olly Murs.

Meer over