Satirede speld

De Speld: Een reisblog van het coronavirus

Hoi! De komende maanden ga ik de wereld rondreizen. Ik begin in China en zie daarna wel waar de wind me brengt. In dit reisblog hou ik jullie van al mijn avonturen op de hoogte.

Jop Eikelboom en Tom Baalbergen
Pagina Reisdagboek. Beeld Studio Speld
Pagina Reisdagboek.Beeld Studio Speld

Dag 1

Vandaag op de grootste vismarkt geweest van Wuhan. Het is een ongelooflijke plek, waar ze behalve vis nog veel meer verkopen. Ik zie bevers, stekelvarkens, dassen, ratten, civetkatten, vleermuizen, schubdieren...Wordt allemaal in de haast geslacht. Het is er goed toeven.

Dag 15

Ik ben van plan rond te gaan trekken in China. Zal ik eerst naar Shanghai gaan of eerst naar Beijing? Of allebei? Laat het weten in de comments!

Dag 40

Toegegeven, het is wat decadent. Maar ik moest zo’n cruise gewoon een keer geprobeerd hebben. Als jij ergens Diamond Princess ziet staan, ga jij toch ook meteen overstag? Haha, overstag, snap je hem? Nee gekkigheid, het was daadwerkelijk erg leuk. Alle bejaarden zijn heel open en ontvankelijk. Prima sfeertje.

Dag 49

Vandaag komt een droom uit: een bezoek aan het prachtige Italië. Het land van pasta, Michelangelo en Alberto Tomba. Hier ga ik denk ik heerlijk een tijdje blijven hangen.

Dag 73

Ik ben eindelijk aangekomen in Amsterdam. Althans dat dacht ik. Blijkbaar is Nederland groter dan alleen Amsterdam en ik ben ergens in het zuiden beland. Het is een bizarre plek vol verklede mensen. Wel gezellig!

Dag 80

Vandaag heb ik Trump in het echt gezien! Helaas heb ik hem nog geen hand kunnen geven of even met hem op de foto kunnen gaan. Maar hij wil me erg graag ontmoeten hoor ik en hij doet er alles aan om het zover te laten komen. Spannend!

Meer over