SATIREDe Speld

De Speld: Deze coronamaatregelen kunnen we vrijdag verwachten

Om het toenemende aantal coronabesmettingen in te dammen kondigt het kabinet vanavond naar verwachting een nieuwe reeks maatregelen aan. Welke maatregelen precies worden genomen is officieel nog niet bekend, maar via informele kanalen is al een en ander uitgelekt.

Mark Rutte en Hugo de Jonge tijdens een eerdere persconferentie.Beeld SOPA Images/LightRocket via Gett

Eerstejaarsstudenten worden hergroend

Vooral in studentensteden neemt het aantal besmettingen de laatste weken snel toe. Om het aantal aanwezigen bij studentenverenigingen terug te dringen zullen alle eerstejaarsstudenten verplicht worden hergroend.

Bezoek aan vrienden en familie alleen nog maar op afspraak

Veel besmettingen vinden plaats in huiselijke kring. Om de oorsprong van besmettingen te kunnen herleiden moet iedereen die op bezoek gaat bij vrienden of familie van tevoren een afspraak maken. Dat mag via WhatsApp zijn of een belletje, maar onaangekondigd met een fles wijn op de stoep staan is er voorlopig niet meer bij.

Code rood voor ministers van Volksgezondheid die testcapaciteit niet op orde hebben

Het gebrek aan testcapaciteit is zo schrijnend geworden dat ministers van Volksgezondheid code rood krijgen. De ministers mogen niet reizen tot de testcapaciteit weer op orde is.

Het bord ‘de provincie Noord-Holland heet u welkom’ wordt afgeplakt

Wie nu over de weg Noord-Holland binnenreist, wordt vriendelijk begroet door een bord met de opschrift ‘de provincie Noord-Holland heet u welkom’. Zulke teksten zijn in deze tijd niet verantwoord en zullen worden afgeplakt. De provincie Noord-Holland heet u helemaal niet welkom, de provincie Noord-Holland vindt dat u beter thuis kunt blijven.

Woningbouw wordt stilgelegd

De verspreiding van het coronavirus vindt momenteel vooral in de thuissituatie plaats. Het kabinet gaat daarom stoppen met het bouwen van woningen. Als mensen geen huis hebben, kunnen ze ook niet thuis besmet raken.

Meer over