SatireDe Speld

De Speld: De slechtste plekken om in quarantaine te zitten

Vanwege het coronavirus hebben mensen al vastgezeten op een cruise, in een hotel en in een ziekenhuis. Maar wat zijn eigenlijk de slechtst denkbare plekken om vast te zitten? Wij zetten ze op een rij!

null Beeld Colourbox
Beeld Colourbox

Een huisfeest waar je niemand kent

Je bent naar een huisfeest gegaan waar je alleen de jarige kent. Hoe erg kan het nou zijn?, zei je nog tegen jezelf. Nou behoorlijk erg: niet alleen sta je al de hele avond in je eentje op je telefoon te kijken, het huis is ook nog in quarantaine gezet. Even dacht je nog dat de corona-infectie een band zou smeden tussen alle aanwezigen. Dat blijkt niet zo te zijn.

Het Italiaanse hotel waar Vindicat verblijft

Het is de eerste dag nog wel grappig dat een 19-jarige student de muren van de lobby beschildert met zijn eigen kots en het gedateerde hoteltapijt al na een paar uur is verworden tot een onzalige koek van bloed, zaad en flügel. Maar de hese meisjesstemmen krassen op je trommelvliezen. En waarom dragen al die jongetjes in godsnaam een das? Kun je nog omboeken?

Katwijk

Bij de wedstrijd ADO Den Haag - Fortuna Sittard

Zolang de quarantaine duurt, blijven ze ‘voetballen’. Het is een nachtmerrie die nooit lijkt te eindigen.

Het lichaam van Frans Timmermans

Huh, waar ben je nou? De muren zijn bekleed met een soort roze, slijmerig wandkleed. Boven je hoor je het gedempte geluid van iemand die onvermoeibaar aan het tetteren is. Je hoort frases als 'Hup Roda JC’ en ‘Ik ben Frans Timmermans’ voorbij komen. En dat in minstens tien talen. Helaas: je zit in quarantaine in het lichaam van Frans Timmermans.

Meer over