SatireDe Speld

De Speld: De politieke horoscoop voor 2021

Aan de vooravond van het nieuwe jaar vestigen de politieke partijen traditiegetrouw weer hun hoop op de astrologie. Peilingen zijn dagkoersen – de stand van de sterren is stabieler.

Politieke horoscoop 2021 Beeld Studio De Speld
Politieke horoscoop 2021Beeld Studio De Speld

GroenLinks – Na maart kom je voor een moeilijke keus te staan. De sterren wensen je veel wijsheid bij je beslissing, maar vergeet niet: wat je ook beslist, later zal blijken dat het de verkeerde keus is geweest.

SP – Je grootste wens komt uit: de verkiezingen draaien dit jaar uitsluitend om het thema zorg. Jij gaat daar echter in het geheel niet van profiteren. De sterren willen niet vervelend doen, maar misschien ligt dat ook wel een beetje aan jezelf.

VVD – Alles glijdt weer van je af dit jaar, maar toch beginnen steeds meer krachten aan je stoelpoten te knagen. Zoek de oorzaak van de problemen niet steeds bij anderen maar kijk ook naar je jezelf.

PvdA – Dankzij de stand van Saturnus kom je in maart voor een lastig dilemma te staan: wil je opnieuw 4 jaar van de zijlijn toezien hoe de publieke sector wordt afgebroken, of wil je opnieuw 4 jaar zelf meedoen aan het afbreken van de publieke sector?

CDA – Zoals de Bijbel zegt: na broedermoord is er altijd een consultant om het op te lossen. Op financieel gebied vliegt het geld je zak uit dit jaar.

PVV – Jupiter staat gunstig voor electoraal gewin. Na de formatieonderhandelingen zul je je nog meer aangetrokken voelen tot Hongaarse premiers en idealen.

PvdD – Ook al is het heel nobel om je te richten op structurele veranderingen die voorspelbare mondiale catastrofes moeten afwenden: laat het los. Afgelopen jaar heeft laten zien dat iedereen het eigenlijk dikke prima vindt als alles zo blijft en er veel mensen sterven. Verwelkom een beetje fatalisme in je leven.

JA21, GO, Splinter, LHK – De sterren blijven niet bezig. Jullie kijken maar gewoon bij Schorpioen. Kom nou zeg.

Meer over