Satire

De Speld: Code zwart – welke patiënten worden straks als eerste geweigerd op de ic?

Ziekenhuizen vrezen voor code zwart, de situatie waarin ze niet alle coronapatiënten meer kunnen opnemen op de ic. Van het kabinet mag er niet worden gediscrimineerd op leeftijd, dus moet op een andere manier worden geselecteerd. De ziekenhuizen hebben gekozen voor de volgende volgorde.

De ic het Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Beeld ANP
De ic het Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.Beeld ANP

Wybren van Haga

Is je naam Wybren van Haga? Dan wordt je als allereerste de toegang geweigerd. Je mag alle maatregelen namelijk wel onzin vinden, maar het is van tweeën één: geen afstand houden betekent geen beademing en ook geen lieve verpleegkundige om je even op je buik te leggen.

Mensen met een koophuis

Ook mensen met een koophuis zal de toegang tot de ic worden ontzegd. Dit om de woningnood te verlichten én verpleegkundigen een kans te geven ooit zelf een huis te kopen. Klappen voor de zorg? Je huis afstaan voor de zorg. Dát is solidariteit.

Deelnemers van Showcolade

Verpleegkundigen en artsen zijn het erover eens: Showcolade is een stom format. De portier van het ziekenhuis is een invalide. Hij zal alle deelnemers van Showcolade de deur wijzen.

Mensen die afgelopen weken al 44 sneltesten van de AH hebben gekocht

Dankzij de bonuskaart kan het ziekenhuis zien dat je de afgelopen weken 44 sneltesten hebt gekocht. Veiligheid voor alles, maar het getal 44 doet enigszins vermoeden dat je niet thuis zit te Netflixen elke avond. Volgende pandemie beter!

Mensen die met een oranje hoedje op hossen in het centrum van Amsterdam

Leuk voor even, spijt voor het leven.