SatireDe Speld

De Speld: Biden staat voor in de peilingen, maar wat weten we over zijn tegenstander?

Over een week is het zover: de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Voormalig vicepresident Joe Biden, de kandidaat van de Democraten, staat al maanden ruim voor in de peilingen. Maar wat weten we eigenlijk over zijn tegenstander, de Republikein Donald J. Trump?

null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

De 74-jarige New Yorker Trump is een vastgoedondernemer met een veelgelezen Twitteraccount en slechts vier jaar politieke ervaring. In de voorverkiezingen van de Republikeinse Partij versloeg hij zijn tegenkandidaten Bill Weld, Joe Walsh, Mark Sanford en Rocky De La Fuente met ruime cijfers. Trump is getrouwd en heeft vier kinderen.

Qua standpunten kan Trump gezien worden als een rechts politicus. Hij staat voor een strikt immigratiebeleid en is voorstander van lage belastingen. Trump presenteert zichzelf graag als een buitenstaander. Hij geldt als omstreden omdat hij meerdere malen in aanraking is gekomen met de rechterlijke macht, het meest recent gisterenavond.

Donald Trump is regelmatig te zien op televisie. Zo presenteerde hij jarenlang het programma The Apprentice en was hij te zien in de kerstfamiliefilm Home Alone 2 en de romantische komedie Two Weeks Notice met Sandra Bullock en Hugh Grant. Hij heeft verschillende boeken geschreven. Het zal nog moeten blijken of dit de 74-jarige zakenman zal helpen om de harten van de Amerikaanse kiezers te winnen.

Hoogstwaarschijnlijk komt Donald Trump in een rijtje te staan met vergeten namen als Bob Dole, Michael Dukakis en andere presidentskandidaten die kansloos verloren. Maar goed, hij doet nu eenmaal mee. Wij hebben onze journalistieke plicht gedaan!

Meer over