SatireDe Speld

De Speld: 5 tips als je coronaklachten hebt en toch de deur uit wil

Dat de meeste mensen met coronaklachten zich niet laten testen is geen verrassing: als je klachten hebt moet je thuisblijven. Hier zijn tips voor mensen met klachten die tóch de deur uit willen.

Niemand heeft zin om binnen te zitten. Wie liegt is nooit ziek!Beeld Getty

1. Laat je nooit testen

Het spreekt bijna voor zich, maar we noemen het toch: laat je niet testen. De kans bestaat dat je het virus hebt, en als je het hebt moet je sowieso thuis blijven. En dat terwijl jij lekker de hort op wil.

2. Lieg

Als je met corona-achtige klachten over straat loopt en mensen kijken je vreemd aan omdat je snottert of niest, zeg dan luidkeels dat je hooikoorts hebt, of diabetes, of dat je zeker weet dat je geen corona hebt. Het leuke aan deze leugen is, is dat je misschien niet eens liegt: wie weet heb je wel geen corona! Waarheen gaat de reis vandaag mevrouw?

3. Draag geen mondkapje

Een mondkapje dragen op plekken waar het niet hoeft is te opzichtig. Met een mondkapje op denken mensen, ‘ah, die zal wel corona of corona-achtige klachten hebben’. Niet goed, thuisblijven is erg saai!

4. Geef vrienden een knuffel

Geef je vrienden geen kans om aan je gezondheid te twijfelen en geef ze een vastberaden knuffel. Zeg na de knuffel: ‘wacht, je hebt toch geen corona he?’ Lach daarna het ongemak van de ander weg.

5. Reis alleen maar tijdens de spits in het openbaar vervoer.

In grote massa’s kan je je makkelijk verschuilen. Het is moeilijker te zien wie er hoest in een volle trein. Kijk mensen wél vies aan als ze hun masker niet goed op hebben.

Meer over