Album

De soundtrack bij de comicreeks Dark Nights: Death Metal is een vrolijk en sfeerverhogend genre-zootje ★★★☆☆

Dark Nights: Death Metal Beeld
Dark Nights: Death Metal

Dat de comicreeks Dark Nights: Death Metal fans heeft in bepaalde muzikale kringen, zal niemand verbazen. Maar dat de boeken van DC Comics nu een eigen soundtrack toebedeeld hebben gekregen, is dan weer wél verrassend. En dat is de lange lijst van deelnemers aan het album ook. Ook op deze soundtrack gaat de hiphop weer eens hand in hand met de metal, want de bijdrage van de band Mastodon staat naast die van bijvoorbeeld rapper Denzel Curry.

De gemene deler: de inspiratie uit de verhalen van de duistere held Batman, die in deze cultserie afdaalt naar het duistere ‘multiversum’ van de god Barbatos. Nummers als Anti-Life, van de noiserockband Health en zanger Chino Moreno van Deftones, is het best te beluisteren met een deeltje van de reeks onder de neus. En zo is de soundtrack uiteraard ook bedoeld.

Dark Nights: Death Metal is een vrolijk genre-zootje: de tracks gaan van frisse punk, van bijvoorbeeld Rise Against, naar elektronische noise en ernstige metal. Sfeerverhogend is het nummer Sodium van postpunkband Idles: ‘Tastes like metal. Knives out. I’m flying.’

Diverse artiesten

Dark Nights: Death Metal

Soundtrack

★★★☆☆

Loma Vista/ Concord

Welke nieuwe muziek is er uitgebracht en wat vinden de experts van de Volkskrant daarvan? Bekijk onze muziekpagina met het album van deze week, alle recensies en de tracks van de week.

Meer over