ALBUMRECENSIEProne to Wander

De songs van Krista Shows zijn uit het troosteloze leven gegrepen ★★★★☆

Krista Shows – Prone to Wander.

De stem van Krista Shows heeft een masculiene, licht depressieve klankkleur. En die geeft de liedjes van de countryzangeres een plezierig treurige lading – niet te verwarren met ironie. In het topliedje It Is Gone, en dus vooral dankzij die zich wat voortslepende stem, voel je de nietsigheid van de kleine Amerikaanse dorpjes in het diepe Zuiden. ‘There ain’t a lot to do’, zingt Shows. ‘And sure not much to say. A lot of folks are hurting. Most just look the other way.’ Dan weet je dat je met het echte werk te maken hebt.

Haar songs zijn uit het troosteloze leven gegrepen – Shows is serveerster en spaarde zich suf om de liedjes die zij de afgelopen jaren bij elkaar schreef te kunnen opnemen. Met een echte band én een steelgitaar. De plaat verscheen al in mei in de Verenigde Staten. Na veel corona-ellende is Prone to Wander nu ook hier uitgebracht.

We weten het: er verschijnen wekelijks sterke nieuwe countryplaten van opkomende zangeressen die veel te vertellen hebben. Krista Shows is er een van, en verdient ons luisterende oor.

Krista Shows

Prone to Wander

Roots

★★★★☆

Dial Back Sound/Sonic Rendezvous

Meer over