Aaf leest sterren

De onwerkelijk chemie tussen Ben en Jennifer, en de helende wonden van Ilse en Waylon

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Vandaag: Bennifer en Ilse DeLange.

Bennifer Beeld WireImage
BenniferBeeld WireImage

Chemie

Het is een showbizzwet: als je ooit zo’n superkoppel bent geweest van wie de voornamen samengesmolten werden door fans, blijven diezelfde fans na je scheiding hopen dat je weer bij elkaar komt. Kijk naar Brangelina, van wie we overigens beginnen te vermoeden dat een reünie er niet meer inzit, maar zeg nooit nooit. En nu overkomt het Bennifer, die op het eerste gezicht meer hoop geven.

Bennifer, even losgetrokken, zijn dus Ben Affleck en Jennifer Lopez. Zij werden een superkoppel toen de heupbroek nog in de mode was en mensen elkaar nog leerden kennen op de set van romkoms, dus dat is lang geleden (2002). In 2003 zegden ze hun bruiloft af, in 2004 gingen ze uit elkaar en daarna trouwden ze met andere mensen.

Maar. Lopez scheidde vorige maand, Affleck is sinds 2018 gescheiden. En nu zijn ze samen op vakantie geweest naar een skiresort. Samen! Op vakantie! Naar een skiresort! En het was niet zo’n groepsreis met andere beroemdheden waar dit soort mensen gek op is – dat je met Puff Daddy, Beyoncé, Kanye West, wijlen Steve Jobs en alle Kardashiannetjes op een jacht de hele dag voor de kust van Saint-Tropez heen en weer gaat varen. Nee, het was een vakantie met zijn tweetjes.

‘De chemie is onwerkelijk’, zegt ‘een bron’ tegen E! News. Nu is het de taak van bronnen om dingen over onwerkelijke chemie te beweren, maar die vakantie zegt wel veel. Dus we geloven het.

Zou er ook hoop zijn voor TomKat?

Ilse DeLange Beeld Brunopress
Ilse DeLangeBeeld Brunopress

Emoties

Dat sommige Songfestivalkwesties nooit sterven, bleek uit de vraag die Ilse DeLange werd gesteld in een vooruitblik op de komende afleveringen van College Tour. U weet wel, dat programma waarin intelligente studenten onder leiding van Twan Huys vragen stellen aan prominente denkers uit binnen- en buitenland. En dan wil je natuurlijk weten: Ilse DeLange, hoe zit het nu tussen jou en Waylon? Wat een van studenten dan ook vroeg.

DeLange en Waylon deden, zoals u vast nog weet, in 2014 mee aan het Songfestival. Ze speelden op hun gitaren, zongen met snik in de stem en keken elkaar zo intens aan dat iedereen dacht dat ze verliefd waren. Maar dat was allemaal professionaliteit, want ze haatten elkaar intens en meteen na het optreden was Waylon heel lang kwijt, wat leidde tot de hashtag #waariswaylon.

Waylon is weer terecht, sterker nog, hij liep door Hilversum, en daar liep Ilse DeLange ook, en toen zagen ze elkaar dus weer voor het eerst, vertelde ze in College Tour. ‘Dat was hartstikke mooi en hartstikke fijn,’ zei DeLange tegen de student die hongerde naar kennis. ‘Wat dat betreft doen tijd en afstand veel goede dingen met emoties.’

Of zoals telegraaf.nl het in twee spreekwoorden samenvatte: ‘Tijd heelt alle wonden, want de twee kunnen weer met elkaar door een deur.’ Het lijkt haast wel een tekst voor een lied over vrede – inzending voor volgend jaar?

Meer over