SatireDe ombudsclown

De Ombudsclown brengt een boodschap van Peter Buwalda over: ‘Een column is net een cake’

De Ombudsclown behandelt vragen, klachten en opmerkingen over zaken waaraan eigenlijk niets te doen is. Deze week: de gemiste columns van Peter Buwalda.

Gidi Heesakkers
null Beeld Einur Amikishiyev
Beeld Einur Amikishiyev

De klacht

‘Peter Buwalda, beste Dag In Dag Uit, beste Ombudsclown, ik mis hem vandaag weer. Vorige week dacht ik te slordig de krant te hebben gelezen, maar vandaag 8 februari weer geen column van onze writer. Heeft hij afscheid genomen, een writersblock, of is hij te druk met zijn tweede boek? Ik hoop op een positief antwoord en moge we hem snel weerom zien keren. Met vriendelijke groet, Gerrit Halbersma’

De Ombudsclown

De Ombudsclown legde donderdag contact met Peter Buwalda, die in een Berlijns café zijn column zat te schrijven. Wat kon de Ombudsclown namens Buwalda doorgeven aan Halbersma? ‘Zeg maar dat ik nooit columnvakantie neem en alleen afhaak als ik iets anders ‘erger’ moet schrijven, zoals de afgelopen weken mijn roman, maar die is af, nu. En soms mislukt een column, in die zin is het net een cake.’ Rest de Ombudsclown om Halbersma een exemplaar van Buwalda's boek in het vooruitzicht te stellen.

Bereik de Ombudsclown via didu@volkskrant.nl.

Meer over