De SpeldSatire

De goedkoopste gasvervangers voor deze winter

De schapendoes is bijzonder geschikt om je aan te warmen. Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
De schapendoes is bijzonder geschikt om je aan te warmen.Beeld Hollandse Hoogte / ANP

De serie Game of Thrones wist het treffend te verwoorden: winter’s coming. En met de huidige energiemarkt zit niemand daar echt op te wachten. Gas is bijvoorbeeld niet te betalen, dus hoe komen we nu deze winter door? Wij zetten de beste en vooral goedkoopste gasvervangers op een rijtje, zodat jij onbezorgd de winter doorkomt.

Jalapeño pepers

Goedkoop, effectief en vooral belangrijk: direct resultaat. Heb je het koud? Stop dan drie jalapeño pepers in je mond. Zachtjes kauwen. Niet meteen doorslikken. Na 5 minuten sabbelen, tada: warm. Of heet zelfs. Ondragelijk heet.

Tip: probeer je buik eens in te smeren met jalapeños voor extra effect.

Een warme partner

Heb je nu een koude partner? En koelt diegene het bed altijd minstens met 15 graden af? Wissel deze dan nog snel om voor een warmbloedige. De kroegen zijn weer open dus je zoektocht kan beginnen!

Ducttape

Ze zeggen altijd dat je met ducttape alles kunt fixen. Dus.

Schapendoes

Als je ligt te rillen van de kou, dan is het hemels om je lekker te begraven onder een schapendoes. De hond is langharig en toch zacht, groot genoeg om aan te voelen als een dekentje en heeft bovendien een bloedsomloop die voor constante warmte zorgt. Andere dieren die geschikt zijn om je aan te warmen: de Syrische langharige hamster (wel wat aan de kleine kant), de komodovaraan (niet al te harig, bovendien een bedreigde diersoort) en de kangoeroe (aan de zware kant).

Lachgas

Goed, je kunt het misschien niet per se gebruiken om je huis mee te verwarmen of om je gaspitje mee brandende te houden, maar het is wel lekker spul. En spotgoedkoop tegenwoordig.

Meer over