EntertainmentAaf leest sterren

De fans van Anipitt leven op en ex-royalties Har & Megs zijn alleen maar boeiender geworden

null Beeld

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Vandaag: Anipitt en Har & Megs.

Revers

Het internet brak voor de zoveelste keer deze week. Ja, het waren intense tijden voor Jennifer Aniston en Brad Pitt, of eigenlijk voor fans van Jennifer Aniston en Brad Pitt, of nee: voor fans van het idee van een mogelijke hereniging van Jennifer Aniston en Brad Pitt.

Deze week kwamen Aniston en Pitt elkaar tegen bij de SAG Awards, want ze kregen allebei een prijs, en backstage werden er foto’s gemaakt van hun ontmoeting, waarvan de Aniston-Pittgemeente helemaal koekiewaus werd.

Anipitt, Bradifer – de herenigingsfans zijn nu al samengevoegde namen aan het bedenken, en anders twitteren ze wel aanhoudend: ‘Er is dus toch een God!!!’

Brad Pitt en Jennifer Aniston bij de SAG Awards. Beeld AFP
Brad Pitt en Jennifer Aniston bij de SAG Awards.Beeld AFP

De exen begroetten elkaar gewoon heel warm, en, oké, Pitt hield Anistons hand net iets te lang vast terwijl zij wegliep. Model Brooklyn Decker twitterde nog een belangrijke observatie: zag zij daar niet Anistons vinger ónder Pitts revers? Uw sterrenkijker en een triljoen Anipittfans op de wereld keken even mee, en ja: daar zat een vinger onder een revers. Dat is bijna goedmaakseks.

Kanttekening: Pitt grapte in zijn speech dat hij voor zijn rol in Once Upon a Time... in Hollywood, waarvoor hij een SAG Award kreeg, een man moest spelen die ‘high wordt, zijn shirt uittrekt en wegloopt bij zijn vrouw. Dat staat heel ver van me af.’ Je vraagt je af of je, als Jennifer Aniston, een man van 56 terug moet willen die zich in deze omschrijving nog steeds herkent. Grappig is hij wel.

null Beeld

Marineblauw

In deze rubriek moeten we natuurlijk ook de wonderlijke dynamieken behandelen die beroemdheden treffen, en daarom moeten we het nog even hebben over Harry en Meghan. Deskundigen en non-deskundigen in elke talkshow en aan elke praatbalie van Nederland hebben hun licht al laten schijnen over de vraag ‘Is het een goed idee om het koningshuis te verlaten?’ (Ja, was het unanieme antwoord, want het koninklijk bestaan is de hél. Goed, oké, maar Canada?, denkt uw sterrenkijker dan.)

Maar het effect van het achterlaten van een bestaan vol lintjes die doorgeknipt moeten worden, lijkt nu al te zijn dat Har en Megs meer gefotografeerd worden dan ooit. Nadat ze een complete Canada-make-over op zichzelf hadden toegepast – ze droegen ineens louter nog marineblauw, modderlaarzen en beanies – en Canadese dingen aan het doen waren zoals lopen met een hond, lagen er, aan de fototoevoer te zien, aanhoudend honderd paparazzi achter de esdoorns.

Toppunt was toen Meghan haar baby een beetje diagonaal in de draagzak had hangen terwijl ze, alweer, de hond uitliet, en de gehele moedermaffia over zich heen kreeg die haar ‘les wilde geven’ in draagzakdragen. Ik kan me voorstellen dat ze op dat soort momenten terugverlangt naar vorig jaar, toen ze nog hooggehakt en strakbejurkt bij officiële evenementen verscheen en mensen erover vielen dat haar pumps altijd te groot waren. Dat was tenminste lekker onpersoonlijk.

Conclusie: je komt als (ex-)royalty nooit van de belangstelling van gewone mensen af – ze vinden je zelfs nog boeiender als je ineens gewone dingen gaat doen.

Meer over