Review

De Drie Apps van de Week: Stitch It!, Band Stars en Diptic Video

Volkskrant.nl zet elke zondag drie van de leukste, handigste en meest informatieve apps voor u op een rijtje. Deze week: een app die sms'jes aan elkaar rijgt, speel de manager van een band en maak videocollages.

Appman a.i.
Bandleider of bendeleider? De makers van Fruit Ninja wagen zich aan de rockwereld Beeld Halfbrick Studios
Bandleider of bendeleider? De makers van Fruit Ninja wagen zich aan de rockwereldBeeld Halfbrick Studios

Creatief met sms
Stitch It! is een briljant idee met een net iets minder briljante uitwerking. Soms wil je een conversatie die je per sms hebt gevoerd met een vriend, bekende of zakelijke kennis wel eens delen met een ander. Tot nu toe heb je alleen de mogelijkheid om het 'gesprek' bericht na bericht door te sturen of de inhoud daarvan te kopiëren in een e-mail.

Stitch It! maakt een groepsgewijze bundeling van sms'jes mogelijk - ook al is de werkwijze nog wel erg omslachtig. Het programma vraagt je schermafdrukken te maken van stukken sms-dialoog en die daarna in Stitch It! aan elkaar te plakken, door ze te selecteren in iPhone Foto's (de fotogalerij). Je kunt een gesprek daarna nog bewerken en vervolgens rechtstreeks geautomatiseerd doorsluizen naar Twitter, Facebook, Reddit of Imgur. Van Stitch It! is een nieuwe versie uit die Tumblr aan de exportkanalen toegevoegd. De app is tijdelijk gratis te downloaden (normaal 0,89 tot 2,69 euro).

App Store (tijdelijk gratis)

Stitch It Beeld Stitch It
Stitch ItBeeld Stitch It

Seks, drugs en energiedrankjes
Van het begrip 'bandmanager' raakt niemand opgewonden, maar verpakt zoals in Band Stars wordt het leiden van een beginnende popgroep een stuk aantrekkelijker. Spelers stellen hun eigen band samen die ze daarna de studio injagen om de plaat van het jaar, decennium of de eeuw te maken. Songs komen tot stand door diverse leden van de band aan diverse taken te zetten: ze zijn bijzonder veelzijdig - elk lid kan meerdere instrumenten spelen, teksten schrijven en muziek mixen.

Het voordeel van de muzikanten in Band Stars is dat ze geen van de slechte gewoontes hebben die moderne popmusici ten gronde richten. Geen alcohol, geen drugs en geen seks - deze rockers roll'en op energiedrankjes. Band Stars kan gratis worden gedownload, pas daarna komen de investeringen in de band (in de vorm van in-app aankopen) om de hoek kijken. Band Stars is gemaakt door Halfbrick Studio, bekend van de succesnummers Jetpack Joyride en Fruit Ninja.

App Store (gratis, met in-app aankopen)
Google Play (gratis, met in-app aankopen)

undefined

Band Stars Beeld Halfbrick Studios
Band StarsBeeld Halfbrick Studios

Videocollages
Het aantal fotocollage-apps is al niet meer op de vingers van een miljoenvingerige alien te tellen. Zeldzamer, maar in opmars zijn de toepassingen die je collages van video's laat maken, of van een combinatie van bewegend en stilstaand beeld. Diptic Video is er eentje in die laatste categorie.

Je kunt beelden selecteren uit je bestaande video- en fotoverzameling of ter plekke nieuwe beelden schieten. Tot vier fragmenten zijn in 35 sjablonen te monteren. Je kunt alle video's tegelijk afspelen of de volgorde bepalen waarin ze beginnen. Ook is het mogelijk om beelden een aantal keren of eindeloos te herhalen - dat geldt voor zowel de afzonderlijke fragmenten als voor de complete collage. Je kunt video's laten terugspelen (er is niks leuker dan mensen die uit een vijver naar de kant springen) en willekeurige muziek onder een collage zetten (zolang die maar ergens op je toestel staat). Diptic Video kost 1,79 euro.

App Store

Diptic Video Beeld Diptic Video
Diptic VideoBeeld Diptic Video
Meer over