AlbumrecensieGeorgia – Seeking Thrills

De Britse Georgia strooit op haar tweede album met pakkende elektropopliedjes ★★★★☆

Alsof het allemaal geen enkele moeite heeft gekost, strooit de 27-jarige Britse zangeres en producer Georgia op haar tweede plaat Seeking Thrills met buitengewoon pakkende elektropopliedjes. Het een, Started Out, nog hitgevoeliger dan het ander (neem Never Let You Go of About Work the Dancefloor). Dat waren al sterke singles, maar ze kan dus ook gewoon een heel album volspelen met tamelijk onontkoombare popliedjes.

Er wordt wel gedaan alsof Georgia een opkomende ster is (zie de BBC, die haar als belofte in hun Sound of 2020 plaatste), maar de ooit als drummer bij Kate Tempest begonnen Georgia maakte vijf jaar geleden ook al een album. Dat was aanmerkelijk minder bijzonder: Georgia verstopte een gebrek aan echt goede liedjes in wat schimmige indiearrangementen. Was het toen nog onduidelijk wat ze echt wilde of kon, op Seeking Thrills komen we haar tegen als zelfverzekerde popzangeres die het soort tijdloze elektropop maakt waarop de Pet Shop Boys patent hebben.

Het geluid is met fraaie analoge synths steeds eenduidig en de beats zijn knisperend. Een paar mindere ballads (Til I Own It, Ultimate Sailor) verstoren de euforie een beetje, maar Seeking Thrills is het eerste sterke popstatement van 2020.

Seeking Thrills

Georgia

Pop

★★★★☆

Domino/V2

Meer over