Column

De Betrouwbare Mannetjes: Nep-nieuws laat het ons dun door de broek lopen

Hij vond het net zo erg als coprofilie, lazen we. 'En omdat de mens de neiging heeft tot de ziekte coprofagie, kan het veel schade aanrichten.' Paus Franciscus had zijn mening over de invloed van fake news koud uitgesproken, of we hadden de bedrijfslaptop al opengeklapt. Co-pro-fi-lie...

'Vieze, vieze paus. Beetje te koop lopen met z'n kennis van obscure seksuele handelingen en Latijn.'Beeld afp

Oh boy. Vieze paus.

Vieze, vieze paus. Beetje te koop lopen met z'n kennis van obscure seksuele handelingen en Latijn. Het bleek dus een voorkeur voor contacten waarin ontlasting 'een belangrijke rol' speelt. Gadverdamme. We stopten meteen met het lezen van de wiki-pagina. Er stonden echt supervieze dingen. Zoals: 'Ook kan men het opwindend vinden om bepoept te worden.' En: 'Een opwindend aspect hierbij is dat men elkaar insmeert met verse ontlasting.' Of wat dacht u van: 'In sommige gevallen eet men ook de eigen uitwerpselen of die van de partner, dit wordt coprofagie genoemd.'

En tot dat laatste heeft de mens dus, volgens Zijne Heiligheid, de neiging. Zou het? Misschien even uit je Vaticaanse filter bubble komen, vriend.

Nu geloven De Betrouwbare Mannetjes niet in nepnieuws, maar we geloven wel dat er íéts is. En het heeft ons net iets te vaak het accent van een oude Bond-schurk. Zitten we allemaal te kijken naar die idioot die tot de tanden toe bewapend maar een kijkje is gaan nemen in Hillary's pedopizzeria, omdat de mainstream media het weer eens lieten afweten, komt het echte gevaar gewoon ouderwets uit het oosten. De (verse) stront van Moskovitische hackers met een 9-tot-5-mentaliteit en nepnieuwstycoons uit Macedonische dorpjes heeft de Amerikaanse verkiezingen al volop beheerst, nu klinken geluiden dat het Kremlin Europa probeert te ontwrichten steeds luider.

De Duitse inlichtingendienst waarschuwde eerder al dat het land tijdens de parlementsverkiezingen eind volgend jaar rekening moet houden met hacks en desinformatiecampagnes uit Rusland, deze week zag hij een 'opmerkelijke toename van Russische propaganda gericht op creëren van politieke onrust en het destabiliseren van de Duitse maatschappij'. Politieke onrust en destabilisatie. Gezellig.

Ondertussen hebben de kameraden van het Oekraïnereferendum, die vonden dat je Poetin niet te veel tegen de schenen moest schoppen, elkaar al met drie politieke partijen bepoept, zien we achter elke boom mogelijke FSB-Bondgenoten die de onrust verder aanwakkeren, en lijkt publiekelijke bewondering voor de Kinderslager van Aleppo salonfähig te worden.

Zaten wij eerder dit jaar nog hartelijk te schuddebuiken om dat gekke mens dat bij De TV Draait Door riep dat ze iets geloofde omdat het op Facebook heb gestaan, inmiddels laat mevrouw het ons dunnetjes door de respectieve broekjes lopen. Ach, wellicht zien we spoken, is er niks aan de hand. Is het slechts onze onstilbare neiging tot coprofagie die opspeelt. Maar toch, we hebben nog slechts drie maanden. Misschien wordt het tijd voor de mainstream media om eens wat aandacht te besteden aan de inmenging in onze eigen verkiezingen. Want dit zaakje stinkt.

Voor de komende week adviseren wij u de volgende mening:
Je mag ook niks meer tegenwoordig.

Veel plezier van uw nieuwe mening!

De Betrouwbare Mannetjes op Twitter: @BetMannetjes.

Meer over