De auto's van Daley en het weinig originele commentaar op Lil' Kleine

Wat er goed was en wat wat minder deze mediaweek. Deze week: de auto's van Daley Blind en het weinig originele commentaar van Marjolein Hurkmans op Lil' Kleine.

null Beeld
Beeld

Top

Om zijn auto terug te verdienen moet Daley Blind (Manchester United) 56 minuten en 36 seconden op het veld staan. Blind rijdt in Engeland in een Corvette Stingray, een auto met een verkoopprijs vanaf 125 duizend euro.

Ad.nl bracht donderdag een onderzoek van de Britse autoverkoopsite Carspring onder de aandacht. Het jaarsalaris van 256 voetballers werd gekoppeld aan de prijs van hun auto. Of beter gezegd: een van hun auto's, want de meeste voetballers kijken niet op een auto meer of minder.

Het onderzoek van Carspring leverde verrassende conclusies. De meeste aanvallers (35 procent) en middenvelders (46 procent) hebben een voorkeur voor sportauto's. Verdedigers en keepers rijden het liefst in een SUV (35 procent).

De winnaar is Jesús Navas van Manchester City. In slechts elf minuten speeltijd heeft hij zijn auto terugverdiend. Navas rijdt dan ook in een eenvoudige Nissan Micra.

null Beeld
Beeld

Daley Blind, 51ste op de lijst, is de hoogst genoteerde Nederlander. Memphis Depay (118, Mercedes G-Class G63 AMG, 1 uur en 43 minuten) heeft meer tijd nodig. Wesley Sneijder (147), Timothy Fosu-Mensah (234) en Feyenoorder Eljero Elia (247) zijn de andere Nederlanders op de lijst.

Voor zijn Lamborghini Huracán DMC moet Elia volgens dit even overbodige als schitterende onderzoek flink aan de bak: 12 uur en 50 minuten.

Paul Onkenhout

Flop

Lil' Kleine had wel een antwoord klaar voor zijn haters. De rapper verscheurde in beeld twee briefjes van 500 euro en plakte de vier delen met spuug op zijn gezicht. Hij keek er zo dolgelukkig bij dat je bijna zou denken dat het geld goed besteed was.

Zijn nieuwe album verscheen deze week, wat uiteraard gepaard ging met weinig zelfreflectieve interviews, onder meer in de Volkskrant. '500 euro is heel makkelijk op', antwoordde hij op de vraag of hij echt zo veel per dag uitgeeft aan eten en wiet.

Een journalist van Telegraaf-bijlage Vrouw, Marjolein Hurkmans, voelde zich geroepen om de 22-jarige artiest te berispen. Waarom had de rapper, die ze een 'domme, domme jongen' noemde, het geld niet aan een goed doel gegeven? En dacht hij weleens aan zijn fans die 'jouw achterlijke teksten woord voor woord meezingen' en kromliggen voor een winterjas?

null Beeld
Beeld

Hurkmans, die in haar Twitterbio stelt dat ze houdt van 'het leven op te grote voet', kende geen volwassenen die naar zijn muziek luisteren. 'No offence', schreef ze, maar zijn raps waren niet te vergelijken met de klassiekers uit de Top 2000. Op zijn 40ste werkt Kleine in een schoenwinkel, voorspelde Hurkmans.

Nee, subtiel was het niet, deze reprimande. Wel zuur, krom, gemakzuchtig en vooral dodelijk voorspelbaar. No offence, of eigenlijk wel, maar een carrière als schoenverkoper is ook nog altijd een optie.

Haro Kraak

Meer over