Album

Dawn Brothers kent zijn klassiekers, nu zichzelf nog ★★★☆☆

Rond een jongere generatie Nederlandse muzikanten vormt zich een soort Americana-waarderingsclub. Voornaamste leden: singer-songwriter Tim Knol, rockband DeWolff en de Rotterdamse countryrockband Dawn Brothers. Die laatste heeft zelfs in 2019 het countrywalhalla Nashville bezocht. En Dusk, het vierde abum van de band, klinkt alsof het daar het daglicht zag.

De ‘broertjes’, al vrienden vanaf hun schooltijd, zijn muzikale ambachtslieden. Junk is tegelijk avontuurlijk, ligt prettig in het gehoor en wordt omhoog getild door subtiele koortjes. Corners of My Mind klinkt als een uptempo country klassieker uit de jaren zeventig, terwijl So Long tranentrekkende zuidelijke soul is.

Dawn Brothers nestelt zich in de traditie. En het is een traditie die de muzikanten iets te veel dwingt binnen de historische lijntjes te kleuren. Door zich zo te focussen op hun voorbeelden vervalt de band hier en daar in mild epigonisme. Dawn Brothers kent zijn klassiekers, nu zichzelf nog.

Dawn Brothers

Dusk

Pop

★★★☆☆

V2

null Beeld

Welke nieuwe muziek is er uitgebracht en wat vinden de experts van de Volkskrant daarvan? Bekijk onze muziekpagina met het album van deze week, alle recensies en de tracks van de week.

Meer over