CPNB 60 droomt al over vakantiebestemmingen

Jet Steinz bekijkt wekelijks de CPNB Bestseller 60 en vindt daar iets van. Vandaag: De lezer zit in gedachten al ergens ver weg.

Omslag van Het paradijs, Suzanne Vermeer. Beeld A.W. Bruna
Omslag van Het paradijs, Suzanne Vermeer.Beeld A.W. Bruna

Het is juli, de eerste hittegolf is achter de rug, het school- en collegejaar loopt op z'n einde en terwijl bedrijven hun best doen de laatste loodjes draaglijk te maken door middel van in alcohol gedrenkte barbecues, verraadt de CPNB Bestseller 60 dat we met onze gedachten allang ergens ver weg zitten.

Met Het Bucketlist boek voor op reis van Elise De Rijck (op 57) in de hand worden de vakantieplannen gesmeed: gaat de reis naar Het eiland (van John Grisham, op 5) of richting Het paradijs (Suzanne Vermeer, op 6)? Wordt het een safari In het buitengebied van Adriaan van Dis (9), of kokosnoten met rietjes aan de Goudkust van Suzanne Vermeer (54)? Is het Java van Alfred Birney dit jaar the place to be (4), of de Heckingse Heide van John Flanagan (49)? Of zien we elkaar gewoon op het strand (Jill Mansell, 14), In het water (Paula Hawkins, 28), in een Zomerhuis (Linda van Rijn, 45)?

Ook aan de noodzakelijke uren in auto, trein of vliegtuig op weg naar deze plaatsen wordt gedacht. Kinderen zullen zoet zijn met het Wild van Freek - Superdierenboek van Freek Vonk (op 36), boordevol informatie over bijvoorbeeld dieren die stokstaartjes foppen, of 850 keer hun eigen gewicht kunnen optillen. Voor diegenen die zich liever met een spelletje vermaken, is er De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt van Haemin Sunim (39) - wat klinkt als een extended version van ik zie, ik zie, wat jij niet ziet, maar bij nadere bestudering een Koreaanse bestseller blijkt over spirituele wijsheid. En op hen die al reizend in staat zijn te lezen, zonder misselijk of afgeleid te raken, ligt er nog een hele Bestsellerlijst te wachten: van Karin Slaughters Goede dochter (op 1) tot en met Santa Montefiores De laatste roos van de zomer (60).

1. Karin Slaughter
Goede dochter; HarperCollins (2)
Advocate ontkomt niet aan gruwel.

2. Jo Nesbo
De dorst; Cargo (3)
Tinderdate met fatale wending.

3. Jeff Kinney
Het leven van een loser 11 - Drie keer niks; De Fontein Jeugd (3)
Nieuw deel in populaire jeugdserie.

4. Alfred Birney
De tolk van Java; De Geus (7)

5. John Grisham
Het eiland; A.W. Bruna (-)

6. Suzanne Vermeer
Het paradijs; A.W. Bruna (11)

7. Nicci French
Zondachochtend breekt aan; Ambo Anthos (11)

8. Monica Geuze
My Way; Kosmos (7)

9. Adriaan van Dis
In het buitengebied; Atlas Contact (6)

10. Yuval Noah Harari
Sapiens; Thomas Rap (17)
Tussen () het aantal weken in de top-60

Meer over