CNN zit al dertig jaar on top of the world

Nieuwszender CNN (Cable News Network) werd in 1980 opgericht door de Amerikaanse mediamagnaat Ted Turner. De zender is nu eigendom van Turner Broadcasting System, onderdeel van TimeWarner....

Volgens CNN is de zender beschikbaar op alle continenten, in tweehonderd landen en in zeven talen. Zowel de zender als website spitst zich toe op specifieke regio’s, met bijvoorbeeld aparte edities voor Europa, Azië en de VS.

CNN is wereldwijd actief via 42 bureaus en telt meer dan 4.000 medewerkers. De zender heeft in de afgelopen jaren veel historische nieuwsgebeurtenissen live verslagen, van de explosie van Space Shuttle Challenger tot de aanval op de Amerikaanse Twin Towers.

Veel CNN-presentatoren genieten wereldwijde bekendheid, zoals Larry King en Anderson Cooper. Christiane Amanpour werkte 27 jaar als buitenlandcorrespondent voor de zender. In de afgelopen jaren kreeg de zender ook kritiek te verduren, wegens vermeende partijdigheid in de berichtgeving over de Amerikaanse politiek, over het Midden-Oosten en over een nieuwe grootmacht als China.

Meer over