CNN heeft nieuwe topman: oud-NBC-baas Jeff Zucker

CNN heeft vandaag een nieuwe directeur aangesteld die de nieuwszender vooral in Amerika weer op de kaart moet zetten. Het gaat om voormalig NBC-baas en tv-producent Jeff Zucker. Dat heeft CNN Worldwide bekendgemaakt.

Thijs van Soest
Mark Zucker Beeld reuters
Mark ZuckerBeeld reuters

Zucker volgt Jim Walton op, die bij de internationale nieuwszender moest vertrekken wegens de tegenvallende resultaten in het thuisland. Daar trekt de onafhankelijke nieuwszender recordlage kijkcijfers als gevolg van een minder aansprekende programmering dan de twee 'gekleurde' grote concurrenten Fox News en MSNBC.

Journalistiek
'Ik sta te popelen om het team van journalisten van CNN te versterken. Het wereldwijde netwerk van CNN is ongeëvenaard. Naast mijn familie en de Miami Dolphins is er bovendien niets waar ik zo gepassioneerd over ben als de journalistiek', verklaarde Zucker in een eerste reactie. CNN is wereldwijd te ontvangen in meer dan 250 landen.

Zucker werkte jarenlang voor het Amerikaanse netwerk NBC, eerst als producer van de succesvolle ochtendshow Today, daarna als algemeen directeur, waarbij hij ook de verantwoordelijkheid kreeg over nieuwszender MSNBC. De laatste jaren was hij betrokken bij het opzetten van de nieuwe dagelijkse talkshow van Katie Couric, de officieuze opvolgster van Oprah Winfrey bij ABC. Zijn eerste uitdaging bij zijn nieuwe werkgever is het opkrikken van de kijkcijfers van de Amerikaanse editie van CNN.

Meer over