Cisco breidt fors uit in Amsterdam

De Amerikaanse netwerkleverancier Cisco Systems wil de komende drie tot zes jaar haar Amsterdamse vestiging uitbreiden met 1500 werknemers. Hiertoe wordt zo snel mogelijk een kantoor gebouwd, vlakbij de huidige vestiging in Amsterdam Zuidoost....

Op dit moment werken zo'n 500 mensen bij de Nederlandse vestiging van het concern dat in 1998-1999 een omzet van 25,5 miljard gulden boekte. Amsterdam is het Europese hoofdkantoor voor de afdelingen logistiek, consumentenservice en financiën.

Als het aan de gemeente ligt, wordt het nieuwe Amsterdamse kantoor van tachtigduizend vierkante meter zo snel mogelijk gebouwd, zo laat een woordvoerster van de Amsterdamse wethouder P. Krikke van Economische Zaken weten.

Krikke kondigde eerder aan dat ICT de nieuwe pijler moet worden onder de Amsterdamse economie. Op dit moment zijn er zo'n 1500 van dit soort bedrijven in de hoofdstad. Behalve Cisco, overwegen ook de grootste chipfabrikant ter wereld Intel en het internet-veilinghuis eBay een vestiging in de hoofdstad te openen. Londen en Kopenhagen zijn echter geduchte concurrenten in de strijd.

Amsterdam is een goede tegenhanger, vanwege de infrastructuur op telecommunicatiegebied. Volgens een woordvoerster van Cisco speelde de ontwikkeling van een nieuw Internet-netwerk (Gigapoort), waarvoor de regering vorig jaar 142 miljoen gulden uittrok, ook een belangrijke rol bij de keuze voor de hoofdstad.

Meer over