ColumnFashion Week

Cécile à Paris: Waarom zit Stevie Wonder op de eerste rij?

Dag 4: Front row is er om te zien en gezien te worden – als dat kan.

Cécile Narinx
Cecile Narinx Beeld
Cecile Narinx

Behalve met het optuigen van spectaculaire nevenevenementen, zoals de trouwe lezers van dit dagboekje weten, zijn de modehuizen tijdens fashion week ook druk met beroemdheden front row planten. Deze coryfeeën worden steevast celebs genoemd, en dat doet mij altijd aan het eiland Celebes denken, maar dat terzijde.

Chanel heeft een eigen huisroedel beroemdheden, waaronder met Karl Lagerfeld bevriende halfgoden Pharrell Williams en Vanessa Paradis. Dior afficheert zich graag met boegbeelden van feminisme en inclusiviteit, zoals Bozoma Saint John en Chimamanda Ngozi Adichie – maar had een tijdje terug ook roddelbladenfavoriet Carla Bruni-Sarkozy op rij één.

Soms strijkt er een ingevlogen vedette neer die van show naar show en van fashionweek naar fashionweek wordt gereden. Vorig seizoen was het Nicki Minaj die op vele plekken haar schaarsgeklede, betepelstickerde opwachting maakte. Nu is het, maar dat kan aan mij liggen, een beetje magertjes. Jared Leto en de ongeïdentificeerde wereldberoemde Koreaan zaten bij Gucci, Carla Bruni en Catherine Deneuve bij Saint Laurent, maar verder is het vooral Cardi B wat de klok slaat. Een fenomeen, maar heel stijlvol is ze niet gebakken. Het is vooral hees schateren wat ze in haar vrije tijd doet, met een brilmontuur van pantervacht pronken en zo vaak en hard mogelijk BITCH roepen.

Echt orgineel was het in retrospect afgelopen zaterdag in Milaan, bij Dolce & Gabbana. Daar zat – vlak naast Cardi B en haar panterbril – Stevie Wonder front row. De plek waar je de kleren het beste kunt zien. Als je kúnt zien. Of, zoals @thefatjewish op Instagram, nogal ongenuanceerd, opmerkte: Please spend some time thinking about why the fuck Stevie Wonder was front row at the Dolce & Gabbana show. Tot maandag!

Stevie Wonder en Cardi B (in print) front row bij Dolce & Gabbana. Beeld Getty Images
Stevie Wonder en Cardi B (in print) front row bij Dolce & Gabbana.Beeld Getty Images
Meer over