Cast zevende Star Wars onthuld: Harrison Ford (71) doet mee

Harrison Ford speelt de hoofdrol in de nieuwe Star Wars: Episode VII. De andere hoofdrollen zijn voor Carrie Fischer en Mark Hamill. Dit hebben Disney en Lucasfilm bekendgemaakt. Over wie er wel en niet aan de productie zouden meedoen, is jarenlang gespeculeerd.

Redactie
Harrison Ford in Star Wars: Episode IV. Beeld ANP
Harrison Ford in Star Wars: Episode IV.Beeld ANP

Star Wars: Episode VII wordt geregisseerd door de maker van de tv-serie Lost, J.J. Abrams, en draait vanaf 18 december 2015 in de bioscopen. In de film zijn meer sterren uit de originele cast te zien, onder wie Peter Mayhew (Chewbecca), Anthony Daniels (C-3PO) en Kenny Baker (R2-D2). Ford speelde in de films de rol van Han Solo. Fisher nam de rol van Princess Leia voor haar rekening, Hamill speelde Luke Skywalker. De productiebedrijven willen nog niet zeggen of genoemde acteurs deze rollen houden in de nieuwe Star Wars of dat ze andere personages zullen spelen.

Adam Driver
Een van de nieuwe acteurs die meedoet aan de productie is Adam Driver, bekend van zijn rol in de HBO-serie Girls, als vriendje van hoofdrolspeelster en bedenkster Lena Dunham.

Vooral de deelname van Harrison Ford aan Star Wars is opvallend. De inmiddels 71-jarige acteur heeft in het verleden meerdere malen laten weten 'wel klaar te zijn' met Star Wars. De regisseur heeft hem blijkbaar kunnen overhalen. Ford maakte na zijn rol in Star Wars flink carrière. Hij speelde onder meer hoofdrollen in klassiekers als Indiana Jones, Clear & Present Danger en The Fugitive.

Wat het verhaal wordt van de nieuwe episode is nog onbekend. Deel zeven speelt zich in ieder geval dertig jaar na de vorige episode af. Hierna volgen nog zeker twee films, verzekerde Disney eerder. Om de twee jaar moet een nieuwe Star Wars te zien zijn. Disney nam in 2013 Lucasfilm voor 3 miljard euro over en hoopt dit geld met de herlancering van Star Wars terug te verdienen.

Mark Hamill speelde Luke Skywalker in de originele Star Wars-films. Hij keert ook weer terug in de nieuwste episode die eind dit jaar in de bioscopen te zien zal zijn. Beeld ap
Mark Hamill speelde Luke Skywalker in de originele Star Wars-films. Hij keert ook weer terug in de nieuwste episode die eind dit jaar in de bioscopen te zien zal zijn.Beeld ap
Mark Hamill (L), Carrie Fisher (M) en Harrison Ford (R) op een foto uit 2005. Beeld afp
Mark Hamill (L), Carrie Fisher (M) en Harrison Ford (R) op een foto uit 2005.Beeld afp
Meer over