boekpresentatie

Caspar Loopt: kom naar een avond over de staat van het Nederlandse landschap

Wat is de staat van het Nederlandse landschap? Kom woensdagavond naar de boekpresentatie van Caspar Loopt in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam voor een avond met boeren, natuurbeschermers en Volkskrant-redacteur en wandelaar Caspar Janssen.

Caspar Janssen aan de wandel in november 2018.  Beeld Pauline Niks
Caspar Janssen aan de wandel in november 2018.Beeld Pauline Niks

In 2017 begon Volkskrant-journalist Caspar Janssen aan een wandeltocht van anderhalf jaar door ons land. In zijn dagelijkse column deed hij verslag van alles wat hij zag: de geelgors, prachtige landschappen, kunststof hallen, eentonige akkers, maar ook boeren die de verbinding zochten tussen natuur en boerenland. Nu de voettocht achter de rug is, trekt Janssen in zijn boek Caspar Loopt zijn conclusies. Een avond over de staat van het Nederlandse landschap met de wandelaar des vaderlands en alle bijzondere mensen die hij onderweg tegenkwam, van boeren tot natuurbeschermers.

Het programma vindt plaats op woensdagavond 27 november vanaf 20.00 uur. Toegang is gratis, reserveren wordt aanbevolen. Meer informatie over de sprekers en de avond vindt u hier.

Caspar liep

Verslaggever Caspar Janssen wandelde zo’n anderhalf jaar lang door heel Nederland, en beschreef de planten, dieren en landschappen die hij tegenkwam. In deze speciale, lange aflevering blikt hij terug én bezoekt hij nog twee laatste gebieden: de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug.

Meer over