Carla Bruni en Sarkozy in Franse variant Band Aid 30

Binnenkort komt er een Franse variant van de single Do They Know It's Christmas? (2014) van Band Aid 30. Zangeres en ex-model Carla Bruni heeft het nummer vertaald naar Noël est là, melden Franse media. De echtgenote van ex-president Nicolas Sarkozy zingt zelf ook mee in het lied dat vanaf 1 december in de winkel ligt.

Carla en Nicolas op 7 november in Parijs. Beeld ap
Carla en Nicolas op 7 november in Parijs.Beeld ap

De Ierse zanger Bob Geldof nam onlangs in Londen met een groot aantal internationale sterren een nieuwe versie op van het legendarische nummer, dat inmiddels in tientallen landen bovenaan de hitlijsten staat. Alle opbrengsten gaan naar de strijd tegen ebola.

Ook bij de Franse versie is de opbrengst bestemd voor de strijd tegen het dodelijke virus, dat vooral in West-Afrika om zich heen grijpt. In Frankrijk hebben artiesten als Vanessa Paradís, Joey Star en Zaz hun medewerking toegezegd, maar de lijst is nog niet definitief.

Do They Know It's Christmas? komt deze week op 4 binnen in de lijst van bestverkochte singles in Nederland. Eerder deze week meldde maatschappij Universal Music dat de plaat in 52 landen op nummer 1 is binnengekomen. De remake van de bekende kersthit is sinds maandagochtend te downloaden en verschijnt op 8 december op cd.

Meer over