Campagne wijst kinderen op risico's cyberseks

RIJSWIJK - De stichting Mijn Kind Online start een landelijke campagne om ouders en scholen bewust te maken van de risico's van cyberseks. De politie ondersteunt het initiatief. Dat meldt de stichting vrijdag.

ANP
null Beeld

De campagne is gestart naar aanleiding van nieuwe cijfers rondom cyberseks. In 2009 deden 254 jongeren aangifte dat zij via internet seksueel zijn misbruikt. In 2008 waren dat er nog 190. Volgens de politie is dit slechts het topje van de ijsberg.

Seksuele handelingen
In de meeste gevallen worden kinderen gedwongen zich uit te kleden voor de webcam en vervolgens seksuele handelingen te verrichten. De dader neemt deze beelden op en gebruikt ze vervolgens om te chanteren of om ze als kinderporno te verspreiden.

De campagne wil middels een brochure seksueel misbruik op het internet bespreekbaar maken. Bovendien wordt niet alleen ingegaan op de risico's, maar ook om de normale interesses van kinderen en experimenterende pubers. Justine Pardoen, hoofdredacteur van Mijn Kind Online: 'Internetopvoeding is seksuele opvoeding. Je moet met kinderen praten over de rol van seks op internet in alle verschijningsvormen.'

null Beeld
Meer over