Cabaretier Kees Torn stopt na negen programma's

AMSTERDAM - Loze Kreten wordt het laatste programma van cabaretier Kees Torn. Na negen programma's wil hij 'uit de molen stappen'.

Kees Torn © anp Beeld
Kees Torn © anp

'Ik verdraag het niet meer om in restaurants te moeten eten met die gruwelijke achtergrondmuziek,' aldus Torn in een interview met de Volkskrant. 'Ik kom er om te eten en niet voor een popconcert. Ze schrikken zich kapot als je er iets van zegt. Ik leef al bijna twintig jaar zonder vakantie. Steeds nieuwe programma's ophoesten, piekeren, titels inleveren, persberichten maken. De liefde en de dood zijn de onderwerpen die mij bezielen, maar ik dreig in herhaling te vallen, en ik wil me ook niet forceren. '

Al bijna twintig jaar lang slungelt Kees Torn door het Nederlandse cabaretlandschap en verwent hij zijn publiek met unieke, taalzuivere en kronkelige verhaaltjes en liedjes, zoals Een ommetje met mijn mol.

Voor de voorstelling Dood en verderf kreeg Torn de Poelifinario seizoen 2006 - 2007, voor het meest indrukwekkende programma van het seizoen. De Poelifinario is de belangrijkste cabaretprijs van Nederland.

Lees het volledige interview in de Volkskrant van vandaag

Meer over