Buma Gouden Harp voor John de Mol

John de Mol heeft de Buma Gouden Harp gewonnen. De mediamagnaat kreeg de prijs uit handen van Joop van den Ende tijdens een awardshow in Studio 21 in Hilversum.

John de Mol Beeld ANP-Kippa
John de MolBeeld ANP-Kippa

De Gouden Harp is een juryprijs die door Buma Cultuur wordt uitgereikt aan mensen die zich nuttig hebben gemaakt voor de Nederlandse muziek. De Mol ontving de award mede omdat hij veel aandacht besteedt aan muziek voor zijn programma's. In zijn dankwoord benadrukte hij dat muziek erg belangrijk voor hem is.

Armin van Buuren won de Buma Award 2013 Nationaal. De wereldberoemde dj kreeg het beeldje voor de hit This Is What It Feels Like. Van Buuren componeerde en schreef het nummer in samenwerking met Benno de Goeij en John Ewbank. Hij ging ook naar huis met een prijs voor de muziek bij de film Verliefd op Ibiza.

Shocking Blue
Martin Garritsen, beter bekend als dj Martin Garrix, greep de Buma Ward 2013 Internationaal. Zijn Animals deed het het beste in het buitenland. De Lifetime Achievement Award ging naar Robbie van Leeuwen, die Venus heeft geschreven. Daarmee scoorde Shocking Blue de enige Nederlandse nummer 1-hit in Amerika.

Han Kooreneef is de eerste winnaar van de Lennaert Nijgh Prijs, een award voor tekstdichters die met hun oeuvre een stempel hebben gedrukt op de Nederlandse muziekgeschiedenis. Kooreneef heeft onder andere geschreven en gecomponeerd voor Marco Borsato, Guus Meeuwis, De Kast, Volumia! en Liesbeth List.

Meer over