In de mode

Breek uit de sleur en schitter in een solonaise

Waar is dat feestje? Nou, hier en nu! Want wie zich hult in hyperhippe glitters IS het feestje. Solonaise!

Chanel, Balmain, Louis Vuitton, Valentino, Burberry Beeld Imaxtree
Chanel, Balmain, Louis Vuitton, Valentino, BurberryBeeld Imaxtree

Wat gaan we dragen als het aan de ontwerpers ligt?

Bij de zomermodeshows was er, we schreven het vorige week al in het modenummer, veel basaals en simpels te zien, met grote nadruk op comfort. Omdat uitzonderingen de regel bevestigen kwam er hier en daar (gelukkig) ook een dosis pretglitter voorbij, en niet te zuinig ook. Er waren legio liederlijk lange jurken bomvol lovertjes, en ook qua pakken was er niet bezuinigd op de glim.

Hoe gaan wij ze dragen?

Waarom zouden we wachten tot we uitbundig kunnen feesten in grote groepen vooraleer we ons in een fonkelend gewaad hijsen? Draag zo’n paillettenjurk gerust eens overdag en desnoods thuis, om in te stralen tijdens het zoomen. Ook (juist!) met een simpele sneaker komt zo’n feestjurk tot z’n recht (zie Celine) en met een eenvoudig sandaaltje (zie Chanel) eronder kun je zelfs het daagse ommetje een scheut escapistische disco geven. Gezien bij Balmain: een paillettenjurk gedragen door een barrevoets model: de ideale dracht voor een strandfeest.

Een bekend mens

Actrice Marlene Dietrich (40), in een avondjurk met pailletten, bij een optreden voor soldaten in 1941. 

 Beeld The LIFE Picture Collection via
Actrice Marlene Dietrich (40), in een avondjurk met pailletten, bij een optreden voor soldaten in 1941.Beeld The LIFE Picture Collection via

Marlene Dietrich, hier gefotografeerd nabij het front in 1941, was van zichzelf al stralend, maar deed er nog een schepje show bovenop toen ze in naam van de United Service Organizations kwam optreden voor Amerikaanse soldaten. Na Dietrich bleef de glitterjurk grenzeloos populair en hebben Diana Ross, Donna Summer en prinses Diana er vaak in – dat spreekt – geschitterd.

Shopping

Paillettenjurk met rugdecolleté, Galvan via MyTheresa

Bronskleurige glitterbroek, Banana Republic via Zalando

Glitterplateausandaal, Giuseppe Zanotti via Farfetch

null Beeld

Paillettenjurk met rugdecolleté, Galvan via MyTheresa

Meer over