Breaking Bad-acteurs voeren keiharde campagne... voor studenten

In zijn rol als doorgeslagen, drugsproducerende scheikundeleraar heeft acteur Bryan Cranston (Breaking Bad) deze week meegewerkt aan een verkiezingscampagne op een kunstacademie in Californië.

Walter White 'strongly suggests to vote for Maxwell Ulin' Beeld Screenshot YouTube
Walter White 'strongly suggests to vote for Maxwell Ulin'Beeld Screenshot YouTube

Walter White, zoals het personage in de - ook in Nederland populaire - tv-serie heet, stelt in het filmpje dreigend dat iedereen moet stemmen op Maxwell Ulin in zijn strijd voor Student Body President, de hoogste functie voor een student op een Amerikaanse high school.

Bekijk het filmpje hier

Zijn opponent, ene Summer Kennedy, vond in zijn campagne al eerder een Breaking Bad-acteur bereid om een promotiefilmpje te maken, te weten maffiabaas Gus Fring, een rol van acteur Giancarlo Esposito.

Goede contacten
In een scenario dat rechtstreeks uit de serie had kunnen komen, staan White en Fring in de filmpjes rechtstreeks tegenover elkaar. Het gaat echter om een veel minder spannende aangelegenheid dan de drugsgerelateerde ellende in Breaking Bad. De studenten wisten via goede contacten de heren acteurs voor hun campagne te strikken.

Op de Crossroads School for Arts and Sciences in Los Angeles zijn veel min of meer bekende acteurs en actrices opgeleid, zoals Kate Hudson, Jack Black, Zooey Deschanel en Maya Rudolph.

Emmy's
In Breaking Bad is Walter White scheikundeleraar op een middelbare school die plotseling blijkt te lijden aan een terminale vorm van longkanker. Om zijn gezin financieel veilig te stellen, moet hij een list verzinnen om snel geld te verdienen. Met een oud-leerling begint hij een geheim lab om amfetamine te maken en te verhandelen, met alle gevolgen van dien. Breaking Bad is een wereldwijd succes en al bekroond met zes Emmy Awards. De VPRO heeft de eerste twee seizoenen reeds uitgezonden. In het najaar volgt het derde seizoen.

Meer over