BN’ers

Geen nasynchronisatie of er treedt een peloton bekende Nederlanders aan. Humberto Tan verzorgt de stem van Buck, een eenogige wezel die op dinosaurussen jaagt in de Nederlands gesproken versie van Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs....

In het van oorsprong Duitse Heksje Lilly – De draak en het magische boek zijn de stemmen te horen van onder anderen Cees Geel, Ruben van der Meer en – een stuk verrassender – Jenny Arean (als de oude heks Surulunda) en Lisa Vol van het populaire trio Lisa, Amy en Shelley.

De makers van Suske en Wiske & De Texas Rakkers trokken werkelijk alle registers open: Frank Lammers is Lambik, Kees Boot is te horen als Jerom, Raymonde de Kuyper kruipt in de huid van tante Sidonia, Jeroen van Koningsbrugge is Theofiel én Theodore, Pierre Bokma leent zijn stem aan Professor Barabas. Xander de Buisonjé is Ranger Tom, Daniel Boissevain en Javier Guzman zijn de niet al te snuggere bandieten Rik en Manuel, en Jennifer Hoffman is de sexy Miss Missy. Dennis van der Geest is de zware jongen Bill Buster en Topper Jeroen van der Boom is te horen als de luie Sheriff Cooper.

Jim, Sita en Yes-R zijn pratend en zingend aanwezig in de animatiefilm Sunshine Barry en de discowormen; de GTST-ers Bartho Braat, Chris Tates, Mark van Eeuwen en Lieke van Lexmond zijn te horen in Monsters vs. Aliens; Tweede-Kamerlid Boris van der Ham, De Jeugd Van Tegenwoordig en Birgit Schuurman hebben stemmen ingesproken voor de animatiefilm Space Chimps.

Birgits zus Katja was wat langer geleden de grote attractie in de Nederlandse nasynchronisatie van Disney’s Tarzan, waarin ze met een licht bekakt accent de pittige Engelse Jane Porter neerzet, dochter van een ontdekkingsreiziger op zoek naar de ontbrekende schakel in Darwins evolutietheorie. ‘Grutjes’, kirt ze als de knappe man in het lendendoekje zijn hoofd tussen Janes borsten drukt om naar haar hartslag te luisteren.

Meer over