AlbumrecensieBlue Note Re:imagined

Blue Note Re:imagined is een mooie staalkaart van de veelzijdigheid in de hedendaagse (Britse) jazz ★★★☆☆

Niet alles is even geslaagd, soms klinkt het allemaal wat braafjes en behaaglijk.

null Beeld

Op deze dubbelaar bewerkt een aantal kopstukken uit de hedendaagse Londense jazz titels uit de Blue Note-catalogus. Wie ze bij elkaar heeft gebracht is niet duidelijk, maar Blue Note Re:imagined is een mooie staalkaart van de veelzijdigheid in de hedendaagse (Britse) jazz.

Bovendien hebben bijna alle artiesten het lef gehad van de klassiek geworden stukken van onder anderen Herbie Hancock (Watermelon Man), Wayne Shorter (Footprints) en Bobby Hutcherson (Montara) soms niet meer dan een enkel motiefje te gebruiken.

Niet alles is even geslaagd, soms klinkt het allemaal wat braafjes en behaaglijk. Maar de swing van Ezra Collective in Footprints, de bezwerende klarinet (!) van de doorgaans tenorsax spelende Shabaka Hutchings in Prints Tie en de bijna argeloze manier waarop Nubya Garcia met haar tenorsax Joe Hendersons A Shade of Jade naar zich toe trekt zijn enkele hoogtepunten op dit mooie dubbelalbum. En het avontuur waarmee multi-instrumentalist Emma-Jean Thackray op trompet en een straffe beat twee stukken van Wayne Shorter aan elkaar blaast smaakt beslist naar meer.

Diverse Artiesten

Blue Note Re:imagined

Jazz

★★★☆☆

Decca/Universal

Meer over