Black brengt beheerste gitaarblues met country en tikkie soul

Onze oren zijn de laatste jaren gemasseerd door countryhipsters als Daniel Romano en Sturgill Simpson en mogen nu dus best worden geopend voor écht gelikte Amerikaanse countrypop. Clint Black biedt kansen met zijn comebackalbum On Purpose.

Black is een countryjongen met gesteven cowboyblouse die in de jaren negentig nét niet mee kon met mannen als Garth Brooks. Toch had hij in de VS hits en op zijn eerste studioalbum in tien jaar laat hij horen het liedjesschrijven niet verleerd te zijn.

Op On Purpose heerst de Fender Stratocaster van Black zelf, naast heel veel toetsen, waaronder gelukkig ook een hammondorgel. Het is speuren naar fiddle en steelgitaren, maar in meezinger Summertime Song zit net dat rootsrandje dat je in deze opgewekte ninetiescountry graag hoort. Black brengt beheerste gitaarblues met country en een tikkie soul, in liedjes met simpele teksten, die lekker klinken. Topnummer is Still Calling It News, een countryrocker over, jawel, sociale media en het bijbehorende nepnieuws. Best modern.

Meer over