Album

Bij de heerlijke retro-country van Joshua Hedley waan je je in een saloon tussen veel te veel lege flessen ★★★★☆

Robert van Gijssel
null Beeld

Hij weet zelf ook wel dat zijn muzieksmaak aan de ouderwetse kant is. ‘I studied all the legends and learned from what they done. No, I’m not trying to rewind time I’m just doing what I love’, zingt Joshua Hedley in de track Country & Western, op zijn tweede album Neon Blue. Hij mag dan zijn voorbeelden volgen, Hedley voegt wel een paar heerlijke liedjes toe aan het eeuwige country-repertoire. De lekkere kroegrocker Broke Again bijvoorbeeld, een gevatte tirade op werkgevers die hun arbeiders onderbetalen: ‘Working like a dog, sweating like a hog.’ Geef die man eens opslag!

Hedley maakt er een retro-countryfeestje van, waarbij je je als luisteraar echt even in een gloeiende saloon waant, tussen veel te veel lege flessen en het knetterende geluid van op elkaar slaande poolbiljartballen. Zijn stem heeft een fijne en in dit genre eigenlijk verplichte jengel, en Hedley speelt er zelf ook nog viool bij: een bijzondere combinatie. Er zijn meer jonge singer-songwriters die zwelgen in de traditie, maar Hedley doet het wel erg vakbekwaam. Neon Blue gaat het heel lang héél goed doen op uw platenspeler.

Joshua Hedley

Neo Blue

Roots

★★★★☆

New West/ Pias

Welke nieuwe muziek is er uitgebracht en wat vinden de experts van de Volkskrant daarvan? Bekijk onze muziekpagina met het album van deze week, alle recensies en de tracks van de week.

Meer over