Beyoncé toont haar tweeling Sir en Rumi Carter: gelijk ruim 4 miljoen likes

Een maand lang hebben haar fans erop moeten wachten, maar vrijdag heeft Beyoncé eindelijk de eerste foto van haar kersverse tweeling gedeeld. De Amerikaanse zangeres bevestigde in het bijbehorende bericht op Instagram dat de kleintjes Sir en Rumi Carter heten. Binnen een paar uur heeft de foto al ruim 4 miljoen likes.

null Beeld Instagram
Beeld Instagram

Er deden een hoop geruchten de ronde over de namen van de tweeling van Beyoncé en rapper Jay Z. Al waren de meeste fans het er al vroeg over eens dat het jongetje wel Sir moest heten en het meisje Rumi, aangezien Jay Z onlangs patent had laten aanvragen op deze twee babynamen.

Hiermee wilde het sterrenkoppel voorkomen dat andere mensen een slaatje zouden slaan uit de naamsbekendheid van de pasgeboren tweeling. Iets soortgelijks deden Beyoncé en Jay Z in 2012 na de geboorte van hun dochtertje Blue Ivy, nadat was gebleken dat diverse figuren haar naam probeerden te claimen om er geld mee te verdienen.

De namen van 's werelds bekendste tweeling - met permissie van de tweeling van Amal en George Clooney - waren dus min of meer bekend. Grotere onduidelijkheid bestond er over de exacte datum waarop de tweeling in het UCLA Center van Los Angeles ter wereld was gekomen.

Op 18 juni tweette Mathew Knowles, de vader van Beyoncé, het heugelijke nieuws. 'Ze zijn er.#beyonce #twins #jayz #happybirthday', schreef hij in een felicitatiebericht dat hij speciaal voor Vaderdag op social media plaatste. Maar het was niet helder of Knowles het bericht ook echt had geplaatst op de geboortedag van de tweeling.

Moderne Moeder Maria

Aan die onzekerheid heeft Beyoncé nu een einde gemaakt. Sir en Rumi zijn op 13 juni geboren. Ze zijn vandaag (in de Verenigde Staten is het vroeger vanwege het tijdverschil) precies één maand oud geworden, schrijft Beyoncé bij de foto. Op de foto die de trotse moeder vrijdag op Instagram heeft gepubliceerd is ze gehuld in een weinig verhullend gewaad van lichtblauw en lichtroze en houdt ze haar tweeling in haar armen. 'Queen Bey' en haar kleintjes worden in de open lucht omringd door een haag van bloemen.

De foto van Beyoncé die de baby's vasthoudt, is gemaakt in dezelfde stijl als die waarmee de 35-jarige zangeres afgelopen februari het nieuws aankondigde van de zwangerschap. Die foto verzamelde een recordaantal van meer dan 11 miljoen likes op Instagram.

Volkskrant-redacteur Wieteke van Zeil, bekend van haar rubriek Oog voor detail, vergeleek de foto van Beyoncé en haar bolle buik destijds met 'een sensuele Moeder Maria in een nis van bloemen, met twéé kleine verlossers in haar buik'. Volgens Van Zeil was de foto het bewijs 'dat Instagram het nieuwe huisaltaar is waar we toevlucht en geruststelling zoeken in beelden die ons leven ontstijgen'.

Ook in de vandaag gepubliceerde foto dringt de rol van Beyoncé als een moderne Moeder Maria zich weer op. 'Het mooie is dat het nu nog meer een echte madonna is, omdat ze baby's in haar armen heeft', aldus Van Zeil. Voor de fijnproevers: er is nog een belangrijk verschil tussen beide foto's: destijds droeg Beyoncé de sluier over haar gezicht, nu hangt de sluier achter haar.

Maria met kind in bloemenkrans van de zeventiende eeuwse Vlaamse schilder Frans Ykens doet denken aan de foto van Beyoncé met haar tweeling. Beeld
Maria met kind in bloemenkrans van de zeventiende eeuwse Vlaamse schilder Frans Ykens doet denken aan de foto van Beyoncé met haar tweeling.Beeld
Meer over