Ben Affleck gaat The Middle Man regisseren

Ben Affleck heeft van Fox de opdracht gekregen om de nieuwe dramaserie The Middle Man te gaan regisseren. Volgens Deadline krijgt hij daarbij ondersteuning van scriptschrijver Gordon Caron en producer Chay Carter. The Middle Man gaat over het leven van FBI-agent Rudy MacAteer die het in Boston opneemt tegen de Italiaanse maffia.

null Beeld afp
Beeld afp

MacAteer wordt in zijn strijd tegen de criminele Italianen gesteund door informanten van Ierse maffia. Min of meer onbedoeld helpt de FBI-agent met zijn acties de Ieren in het zadel van het gangstermilieu in Boston. Het idee voor The Middle Man ontstond al in 2009 toen Affleck en Carter tijdens de opnames van The Town in contact kwamen met scriptschrijvers Michael Yebba en Emilio Mauro. Omdat Affleck vervolgens zijn handen vol had aan Argo, werden de plannen in de ijskast geparkeerd.

Affleck, die zelf opgroeide in Boston, beleefde zijn debuut als regisseur in 2007 met de film Gone Baby Gone, maar zijn doorbraak volgde afgelopen jaar met de kaskraker Argo. De film werd onder meer bekroond met een Oscar voor beste film. In Argo vertolkte Affleck zelf ook de hoofdrol.

null Beeld EPA
Beeld EPA
Meer over