Beauty & the Beast beste musical

De musical Beauty & the Beast is maandagavond uitgeroepen tot de beste grote musicalproductie van het seizoen. De prijs voor de beste kleine productie ging tijdens het John Kraaijkamp Musical Awards Gala naar Turks Fruit....

Van onze kunstredactie

Het was voor de zevende keer dat de musicalprijzen werden uitgereikt. De awards voor beste vrouwelijke en mannelijke hoofdrol in een grote musical gingen naar Lone van Roosendaal (Sweet Charity) en Ara Halici (Cabaret).

De prijzen voor beste vrouwelijke en mannelijke hoofdrol in kleine musicals gingen naar Jelka van Houten (Turks Fruit) en Jos Brink (Als op het Leidseplein...).

Tijdens het gala in Sportpaleis Ahoy’ in Rotterdam werd ook bekendgemaakt dat Tarzan de nieuwe musical wordt van Joop van den Ende Theaterproducties in het Circustheater in Scheveningen. Het bedrijf heeft de rechten gekregen om de nieuwste Disney-musical als eerste naar het Europese vasteland te brengen.

De musical van Disney Theatrical Productions ging onlangs in première op Broadway. De productie volgt Beauty and the Beast op in Scheveningen en gaat in het voorjaar van 2007 in première.

Tweevoudig Tony Award-winnaar Bob Crowley (Aida, Carousel), regisseert Tarzan en ontwerpt ook de decors en kostuums. Phil Collins schreef zowel de muziek als de liedteksten. David Henry Hwang (M. Butterfly) is de schrijver van het script.

Ruim 90 jaar geleden liet Edgar Rice Burroughs de wereld kennismaken met de jungleheld in de uitgave van All Story Magazine van oktober 1912. Sindsdien zijn er 26 officiële romans en 44 speelfilms aan Tarzan gewijd.

Meer over