Baxters tweede album mist wat scherpte en dus karakter

Wéér een jonge singer-songwriter uit Nashville, Tennessee. Na Daniel Romano, Nikki Lane en Robert Ellis schuift Rayland Baxter het podium op. Zijn zachtzinnige songs ademen minder klassieke country maar veel Amerikaanse liedschrijfkunst, gevormd uit folk, indie- en southern rock.

Wat een ambachtelijke liedjes horen we op Imaginary Man. De tragiek in All In My Head, een fijn popliedje waarin iets van The Shins is te herkennen, zit hem natuurlijk in de tranentrekkende tekst ('All the gold rings that I sent you, with your name engraved inside, and the diamond from my grandmother, she left me when she died') maar ook in de aangenaam beheerste, nasale stem van Baxter in refreintjes uit het liedjeshandboek. En in de zoemende instrumentatie met naast de trillende gitaren altijd een gonzend orgel op de achtergrond.

Iets te braaf en gekunsteld, in de door steelgitaren, piano en violen omgeven ballade Your Love? Ja. Baxters tweede album mist wat scherpte en dus karakter. Maar 2015 was toch een stuk killer geweest zonder een schaamteloos liefdesliedje als Rugged Lovers.

Meer over