Banana Republic lanceert Mad Men-collectie

De sixtieskleding uit de garderobes van de Mad Men-personages is vanaf deze maand te koop. Kledingmerk Banana Republic lanceert een kledinglijn van 65 kledingstukken, ontworpen door Janie Bryant, de kostuumontwerper van de Amerikaanse tv-serie.

Stephanie van Strijen
© www.bananarepublic.com Beeld
© www.bananarepublic.com

De mannencollectie bestaat uit gebreide sweaters, slank gesneden pakken en pantalons, maar ook accessoires als een geldclip, zijden stropdassen en hoeden.

Voor vrouwen is er een trenchcoat, aangesloten jurken, rokken met een hoge taille, zijden blouses en accessoires als geprinte sjaals en pumps in luipaardprint.

Het is de eerste keer dat er een volledige collectie verschijnt, maar niet de eerste keer dat Mad Men de modewereld inspireert. De kledingketen Brooks Brothers bracht in 2009 al eens een Mad Men-kostuum uit en zowel Bloomingdale's als Banana Republic versierden hun etalages in het verleden al eens in Mad Men-stijl.

Alle stukken zullen zowel het logo van de serie als dat van Banana Republic dragen. De prijzen variëren en liggen tussen 32 en 320 euro. Banana Republic heeft geen winkels in Nederland, maar 'Get Mad' is wel via online shops te bestellen.

undefined

© www.bananarepublic.com Beeld
© www.bananarepublic.com
De collectie in een winkel van Banana Republic in New York. © Brunopress Beeld
De collectie in een winkel van Banana Republic in New York. © Brunopress
Meer over