Tip

Avondklok: DeWolff speelt al hun albums in TivoliVredenburg via een livestream

Avondklok? De Volkskrant weet wel raad met de stille uren.

Robert van Gijssel
DeWolff in 2018. Beeld Getty
DeWolff in 2018.Beeld Getty

Als één Nederlandse band zich het afgelopen jaar door corona niet uit het veld heeft laten slaan, dan is het de DeWolff. De Limburgse bluesrockers speelden vorig jaar september, toen de podia op een kier stonden, al een show met het Metropole Orkest in Carré. En DeWolff bracht dit jaar gewoon een nieuw album uit, Wolffpack genaamd, ook al kon aan dat album geen mooie clubtournee in binnen- en buitenland worden geplakt.

‘Met weemoed denk ik terug aan het enthousiasme van een volle zaal’, zei gitarist en zanger Pablo van de Poel vorige maand in een interview met de Volkskrant. ‘Dat momentum is heel belangrijk. Je hoopt snel terug te komen, maar dat kan dus niet.’

Maar nu is DeWolff toch weer met een bijzondere concertreeks bezig. Vanuit TivoliVredenburg in Utrecht speelt de band alle platen uit de rijke historie integraal en achter elkaar, onder de noemer Nonagon Marathon. Een monsterklus van negen shows, zonder publiek, maar natuurlijk met veel liefhebbers achter het scherm, en daarop de inmiddels welbekende livestream.

DeWolff is al een eind op streek en heeft nog twee shows te gaan. Vanavond speelt het hard rockende trio de plaat Tascam Tapes, die ook al zo ongelukkig werd uitgebracht vlak voor de coronacrisis. Met daarop opmerkelijk lichtvoetige en soulvolle nummers als It Ain’t Easy, maar ook ronkende tracks als Blood Meridian I. Dinsdag sluit DeWolff de queeste af met de vertolking van het nieuwe album Wolffpack, een van de sterkste platen uit het oeuvre.

Het liedjes schrijven is DeWolff gedurende de crisis niet verleerd, in tegendeel zelfs. Het componeer- en schrijfwerk hielp de band door de kale zomer van vorig jaar heen, zei Van de Poel vorige maand in de Volkskrant. ‘Even niet meer balen van wat er niet kon, maar met een nieuwe mindset aan het werk. En ineens was daar toch weer genoeg materiaal voor een volledig album.’

Zo’n arbeidsethos verdient een publiek. En voor de prijs van de tickets hoeft dat het niet te laten: kaarten voor de livestreams van DeWolff kosten 10 euro en zijn te koop op de site van TivoliVredenburg.

Meer over