Avond vol uitslagen, analyses en debatten

Verkiezingsavond en dus aandacht voor peilingen, voorspellingen, uitslagen en natuurlijk een slotdebat. De NOS besteedt de hele avond op radio en televisie aandacht aan de gemeenteraadsverkiezingen....

Rond 21.30 uur maakt de NOS de uitslag bekend van eenopinieonderzoek van Maurice de Hond onder zesduizendkiesgerechtigden. Aan hen is gevraagd wat ze zouden hebbengestemd als er vandaag geen gemeenteraads-, maar landelijkeverkiezingen waren gehouden.

Rond 23.00 uur is het dan tijd voor het slotdebat onderleiding van Paul Witteman. Deelnemers zijn diverse landelijkekopstukken die de echte uitslag en de fictieve landelijkebecommentariëren en analyseren.

Op Radio 1 begint de verkiezingsavond al om 19.00 uur.Presentator Lucella Carasso ontvangt gasten, onder wieVVD-minister Remkes van Binnenlandse Zaken. Ook aanwezig ishistoricus Gerrit Voerman, hoofd van het DocumentatiecentrumNederlandse Politieke Partijen van de RijksuniversiteitGroningen. De uitslagen worden geduid door politiek redacteurRuud Slotboom. Op de radio wordt ook het slotdebat rechtstreeksuitgezonden.

Nederland 3, 20.40 uur.

Radio 1, 19.00 uur.

Meer over