Asiel wil wel eens af van dominomuizen

De dominomus mag dan door het Natuurmuseum in Rotterdam zijn weggekaapt, er zijn nog andere aandenkens aan dominogate te krijgen....

De knaagdieren werden wereldberoemd toen twee studenten probeerden zehet Frisian Expo Centre (FEC) binnen te smokkelen met als doel dedominorecordpoging te saboteren.

De beveiliging greep in en de politie bracht de muizen naar het asiel.Eén muis overleefde het avontuur niet, maar de overgebleven achttienzitten nu bij het Leeuwarder dierenasiel De Wissel te wachten tot iemandze een veilig en warm thuis geeft.

Maar blijkbaar zit niemand te wachten op een paar muizen. Ter promotieheeft De Wissel de muizen nu op internet gezet. Ze worden aangeprezen alstien Mickeys en acht Minnies, tien mannetjes en acht vrouwtjes.

Domino Day kreeg dit jaar landelijke en internationale aandacht toenenkele dagen voor de tv-uitzending een mus de hal binnenvloog en 23 duizenddominostenen omgooide. De mus werd doodgeschoten met een luchtbuks. Opinternet werd een condoleancesite voor de mus geopend. Ook werden tipsuitgewisseld om de recordpoging te verstoren en zo de mus te wreken.

Dj Ruud de Wild van Radio 538 en de makers van de website geenstijl.nlloofden samen vierduizend euro uit voor degene die 'het werk van de musafmaakt'. Daarop werd de beveiliging bij het FEC aangescherpt.

De achttien muizen hebben al een roerig leven achter de rug. Ze werdenvanuit Eindhoven meegenomen naar Leeuwarden, al snel drie uur met de trein.De studenten, 21 en 24 jaar, verkleedden zich als koerier en stopten demuizen in een pizzadoos. Kort voor de uitzending meldden ze zich bij hetFEC, zogenaamd met een bestelling.

Omdat muizen groepsdieren zijn, wil het asiel ze in clusters van vierbij elkaar houden. Alle achttien muizen hebben een witte vacht. Wie ze wiladopteren, kan ze bekijken op www.dewissel.dierenbescherming.nl.

Meer over