Arnon Grunberg krijgt eigen agentschap

Schrijver Arnon Grunberg krijgt een eigen agentschap voor het buitenland. Uitgeverijen Nijgh & Van Ditmar en Lebowski Publishers hebben samen de Arnon Grunberg Agency opgericht voor de wereldwijde verkoop van vertaalrechten en het organiseren van activiteiten om Grunberg internationaal te promoten, zoals optredens op literaire festivals en het regelen van interviews. Ook werken ze aan een verfijning van de internationaal georiënteerde website www.arnongrunberg.com.

Archieffoto Beeld anp
ArchieffotoBeeld anp

Bij zowel Nijgh & Van Ditmar als Lebowski Publishers zijn titels van Grunberg verschenen. De uitgeverijen zijn normaal elkaars concurrenten. Volgens het Nederlands Letterenfonds, dat Nederlandse literatuur in het buitenland promoot, zijn er geen andere schrijvers uit ons land die een eigen agentschap voor het buitenland hebben.

Het oeuvre van de in New York woonachtige schrijver (1971) wordt al sinds zijn debuut Blauwe maandagen in 1994 vertaald en verschijnt in meer dan 20 landen. Bekende romans zijn onder meer De joodse messias, Tirza, Onze oom en Huid en haar.

Meer over